U Puli otvorena prva plivačka škola za djecu s teškoćama u razvoju

0
Pervan treneri su velikog srca, koji kroz sinergiju individualnog i grupnog rada uče djecu da daju najbolje od sebe kako bi svladali nove vještine i naučili plivati
Pervan treneri su velikog srca, koji kroz sinergiju individualnog i grupnog rada uče djecu da daju najbolje od sebe kako bi svladali nove vještine i naučili plivati

Početkom listopada Allianz je u suradnji s Anom Sršen, poznatom hrvatskom paraolimpijkom, pokrenuo poseban plivački program za djecu s teškoćama u razvoju. Program se bazira na Halliwick konceptu, a jučer je službeno otvorena plivačka škola u Puli. Projekt je svojim dolaskom podržao pročelnik Ureda za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić, a predstavljanje je završeno neodlučnom plivačkom utrkom našeg paraolimpijca Kristijana Vincetića i proslavljenog boksača Marka Čalića, koji su time također iskazali podršku ovom projektu.

Kao nositeljica ovog projekta, Ana Sršen je istaknula: „Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj te se nadamo kako je to samo početak. Projektom želimo doprijeti do što više djece s teškoćama u razvoju te ih dovesti na bazen. Želimo djeci omogućiti da provedu kvalitetno vrijeme na bazenu i da zavole vodu kao medij u kojem mogu slobodno plivati“.

Ana Sršen je naglasila kako je plivanje bazični sport te da je Halliwick koncept razvijen kako bi se djecu s teškoćama u razvoju naučilo plivati i na taj način pripremilo na neovisnost u vodi. Plivanje za neku djecu s teškoćama u razvoju znači i prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe.

Ključan faktor u cijelom procesu su upravo treneri koji motiviraju djecu i kreiraju atmosferu u kojoj se članovi međusobno podupiru. Marina Tadić, Višnja Bunić, Jadran Rubeša, Mirko Samardžić i Ivan.

Pervan treneri su velikog srca, koji kroz sinergiju individualnog i grupnog rada uče djecu da daju najbolje od sebe kako bi svladali nove vještine i naučili plivati.

„Allianz Grupa je kao globalni partner paraolimpijskog pokreta prije šest godina pokrenula aktivnosti osvještavanja javnosti na temu paraolimpizma, a u želji da iste vrijednosti prenesemo i na hrvatsko tržište, Allianz Zagreb je 2011. godine započeo suradnju s Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Logičan je bio nastavak suradnje pokretanjem projekta Treneri velikog srca - prvi projekt na razini Hrvatske koji je usmjeren na razvoj sporta za osobe s teškoćama u razvoju na lokalnoj razini. Na ovaj način, između ostaloga, želimo doprinijeti razvoju tolerancije prema invaliditetu u sportu, podići razinu društvene svijesti, te senzibilizirati javnost i lokalne zajednice“, naglasio je Dean Radolović u ime Allianza, pokretača ovog projekta.

Projekt „Treneri velikog srca“ svojevrsna je nadogradnja dosadašnje inicijative „Paraolimpijski školski dan“ koju Allianz provodi s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i osnovnim školama s ciljem obrazovanja učenika o invalidnosti i sportu.

Više informacija o projektu „Treneri velikog srca“ možete pronaći na Facebook stranici Allianz Parasport putem linka https://www.facebook.com/allianzparasport.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa