PulaInline: Najmlađi Gladijatori na pripremama za susret na austrijskom ledu u Weitzu

19.11.2013 - 12:56
Puljani na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 10 godina
Puljani na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 10 godina

U subotu, 16. studenog, u zagrebačkom sportskom centru "Kuna" odigrana su dva kola Prvenstva Hrvatske u kategoriji do 10 godina u inline hokeju (Under 10/U10).

Najmlađi Gladijatori iz Pule su prvu utakmicu igrali protiv vršnjaka iz Inline hokej kluba (IHK) "Munje" (Zagreb) te izgubili s rezultatom 8:4. Utakmicu su jako loše započeli te nakon tri četvrtine gubili s čak 8:1. Razbudili su se u posljednjoj četvrtini te s još 3 gola ublažili konačni poraz.

Druga utakmica protiv domaćina IHK "Kuna" donijela je napetu i zanimljivu igru u kojoj su svi prisutni gledaoci mogli uživati. Puljani su nakon dvije četvrtine vodili s velikih 4:1, da bi ostatak susreta odigrali jako loše te dopustili Kunama da okrenu susret te povedu 4:5.

Konačno, 30 sekundi prije kraja Puljani uspijevaju izjednačiti na 5:5 te osvojiti prvi bod. To je prvi put u povijesti za male Puljane u toj kategoriji PH da su u utakmici došli do izvođenja kaznenih udaraca te su tako ušli u borbu za još jedan bod. Nakon 3 serije kaznenih, rezultat je i dalje bio poravnat te se nastavilo po sistemu "1 za 1". Tada golmani dobiju šansu pokazati što znaju, a na kraju je pobjeda ipak pripala Zagrebačkim dečkima ali tek nakon 8. serije izvođenja slobodnih udaraca.

Bila je to odlična "generalna" proba za nastup najmlađih Gladijatora koji će se održati u Austrijskom Weitzu, 8. prosinca. Tada će mali pulski Gladijatori nastupati na prijateljskom turniru za kategoriju U9 (under 9/do 9 godina), no ovaj put će se susret održati na ledu.

Tweet

Posljednje novosti