Pulski plesni studio Art Dance osvojio devet nagrada za moderni ples

14.11.2013 - 20:19
Fantasy formacija youth - 4. mjesto
Fantasy formacija youth - 4. mjesto

Na Europskom prvenstvu u modernom plesu IDF koje se od 6. do 11. studenog održalo u Kanjiži u Srbiji, pulski plesni studio Art Dance u jakoj je konkurenciji osvojio čak devet nagrada. Pulski su se plesači predstavili s 11 koreografija, a osvojili su tri prva mjesta, tri druga i tri treća mjesta u Show danceu i Fantasyju, a natjecali su se u kategorijama, youth, junior i adults.

"Natječemo se od 2006. godine sa zapaženim uspjehom. Do sada smo sudjelovali na županijskim, međunarodnim, europskim i svjetskim natjecanjima (Italija, Španjolska, Velika Britanija, Mađarska, Srbija...). Na nedavno održanom natjecanu u Srbiji, plesalo se u malim grupama, formacijama i duetima, a Lara Kapeloto je osvojila jedno o prvih mjesta u solo izvedbi", kaže voditeljica Tatjana Samuele Ban.

Ništa bez podrške roditelja i odličnih i uzornih plesačica i plesača

Plesni studio Art Dance djeluje kao centar plesa u Puli u Domu braće Ribar i u Labinu u Domu zdravlja. Sveukupno ima 180 plesača i plesačica, a raspoređeni su u različite grupe i uzraste predškolske dobi pa sve do onih najstarijih rekreativaca od 30+ godina.

Drugim riječima, u Art Dance mogu se upisati djeca već od treće godine starosti, ali isto tako i odrasli koji se plesom žele baviti rekreativno. Među djecom izdvajaju napredne grupe, koje zatim pripremaju za natjecanja.

Velike zasluge svakako pripadaju plesnim pedagogicama i trenericama. One su redom: Tatjana Samuele Ban, Kati Samuele Radolović i Dunja Pekišić. One naglašavaju kako bez podrške roditelja, koji im u mnogočemu pomažu i podržavaju ih, kao i bez odličnih plesača i plesačica ne bi bilo ništa. Zajedno su primjer kako sinergijom mogu postići veliki uspjeh.

Balet, moderni balet, jazz dance, suvremeni ples, hip hop

"Njegujemo više plesnih izraza kao balet, moderni balet, jazz dance, suvremeni ples, hip hop. Redovito održavamo radionice i surađujemo s ostalim pedagozima iz Hrvatske i inozemstva, tako imamo redovitu suradnju sa baletnom pedagogicom Sabrinom Rinaldi iz Italije.

Do sada smo imali mnogo zapaženih nastupa na raznim revijama plesa u Sisku, Karlovcu, Požegi, Zagrebu, Buzetu, Pazinu, Slavonskom Brodu i raznim drugim gradovima. Nastupamo na raznim manifestacijama poput MIK-a kao plesna pratnja Vesni Nežić Ružić, Alenu Vitasoviću, u sklopu dana Istarske Županije te nastupali smo i na raznim otvaranjima Sportskih evenata, Auto kuća, na Hand made festivalu i raznim drugim sličnim događanjima.

Modernim Balunom tradiciju približili mladima

Želimo istaknuti i posebnu suradnju sa Brunom Krajcarom u sklopu programa za Kravatu oko Arene gdje smo nastupili u promo video spotu „Balun“ na dan vezivanja kravate oko Arene. Otplesali smo moderni Balun i tako taj ples približili mladima. Suradnja je u vidu promocije Istarskog plesa i pjesme, a kako je sve u osuvremenjenoj verziji, približili smo tradiciju mlađoj populaciji", ističu iz Art Dance-a.

Pula domaćin Svjetskog prvenstva u moderno-sportskom plesu

Inače, Pula je iduće godine domaćin Svjetskog prvenstva u moderno-sportskom plesu. Kako se Svjetsko natjecanje u plesu svake godine održava u drugom mjestu, tako je 2014. godine Puljanima pripala čast da budu domaćini 12. Svjetskog natjecanja u moderno sportskom plesu i 4. Svjetskog natjecanja u umjetničkom plesu.

Svake je godine završna produkcija plesnog studija sa svim svojim članovima u INK-u u Puli, tako da ove godine 18. prosinca pozivaju sve da dođu u INK-e i uživaju u bogatom plesnom programu. Pulska će publika tako imati prilike vidjeti i pobjedničke koreografije s Europskog prvenstva. (Ivan Ban)

Osvojene nagrade
Osvojene nagrade
Lara Kapeloto
Lara Kapeloto

Tweet

Posljednje novosti