Istarskom poduzetniku ucjenom zbog preljuba uzele 90 tisuća kuna

13.11.2013 - 17:49
Preljubnik je u početku pristajao na ucjenu plašeći se razotkrivanja
Preljubnik je u početku pristajao na ucjenu plašeći se razotkrivanja

Tri djevojke koje su ucjenjivale 54-godišnjaka iz Istre, prijeteći da će ljubavnu aferu s jednom od njih otkriti njegovoj supruzi i javno to objaviti, završile su u pritvoru, gdje će odlukom istražnom suca provesti najmanje mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Ucjenjivačice su se, doznajemo,branile šutnjom, a na slobodu odlukom suca mogu izaći ako uplate po 80 tisuća kuna jamčevine, piše Jutarnji list.

Nije bilo prostitucije

Nakon što ih je policija uhitila, u utorak ujutro saslušane su u Općinskom državnom odvjetništvu koje ih, s obzirom na prikupljene dokaze, tereti za počinjenje kaznenog djela iznude. Riječ je o 18-godišnjakinji, 20-godišnjakinji i 33-godišnjakinji koje su, prema tvrdnjama tužitelja, od siječnja do 10. studenog ove godine u Rijeci i Lupoglavu više puta od 54-godišnjaka tražile veće novčane iznose pod prijetnjom da će u protivnom naštetiti njegovu društvenom ugledu.

On im je, kako je utvrđeno, do sada isplatio najmanje 90 tisuća kuna iako bi, neslužbeno, svota mogla biti i veća.

Policija ne otkriva detalje slučaja, a kaznena prijava nije išla u smjeru prostitucije pa očito nema dokaza da je bila riječ o toj vrsti kriminalnih aktivnosti. Prema neslužbenim informacijama, obrtnik iz Istre imao je početkom godine s jednom od djevojaka preljubničku aferu, a ubrzo nakon toga počelo je ucjenjivanje. Preljubnik je u početku pristajao na takvu igru plašeći se razotkrivanja i isplaćujući im iznose od nekoliko tisuća kuna, što je trajalo punih devet mjeseci.

No, kako doznajemo, apetiti iznuđivačica s vremenom su porasli. Nakon što su u zadnje vrijeme tražile sve veće iznose, a radilo se o desecima tisuća kuna, oštećenik kojemu je bilo sve teže plaćati njihovu šutnju, odlučio je ucjenu kojoj je bio izvrgnut prijaviti policiji.

Na slučaju je policija radila već neko vrijeme, a s obzirom na karakter takve iznude, najlogičnija i najsigurnija odluka bila je počinitelje uhvatiti na djelu.

Primopredaja novca

Primopredaja označenih novčanica dogovorena je u suradnji s policijom koja je odmah nakon toga uhitila djevojke, čime je pribavljen čvrst dokaz, a izbjegnuta su moguća izvlačenja temeljem suprotstavljenih svjedočenja.

Jednu osumnjičenicu brani riječki odvjetnik Ljubo Kostič koji smatra da je posrijedi ozbiljno djelo s obzirom na životnu dob djevojaka. "Smatram da iza svega stoji netko treći. Prava istina doznat će se na sudu", rekao je Kostič za Jutarnji list.

Tweet

Posljednje novosti