Serđo Valić feštom promovirao novu pjesmu: Foškera zamijenila tekst za tripice

08.11.2013 - 16:10
Serđo Valić i Vesna Petrović Foškera
Serđo Valić i Vesna Petrović Foškera

Serđo Valić svoju je novu pjesmu „Kad te budem pita“ promovirao 8. studenog u pulskom kafiću „Skala“ i to, u njemu svojstvenom stilu, feštom! Ondje je uz njegove prijatelje i obožavatelje bila i Vesna Petrović poznatija kao Foškera koja je napisala tekst za pjesmu.

„Inače pišem, ali ovo mi je prvi put da sam napisala tekst za pjesmu i to u zamjenu za tripice!“, ispričala nam je i pojasnila: „Pitala sam svog prijatelja Bratislava Zlatanovića kad će mi pripremiti tripice, a on mi je na to rekao 'Kad napišeš tekst za pjesmu Serđa Valića. Tu sam nedjelju, dok sam kuhala ručak, napisala tekst za njegovu novu pjesmu!“

„Pjesma je lepršava, ljubavna, melankolična… meni baš simpatična. Ovih dana počinje se vrtjeti na radio postajama, a službena promocija je 9. studenog u 20.30 na TV Novoj“, rekao nam je uvijek dobro raspoloženi Valić.

Bratislav Zlatanović, Lidija Percan, Vesna Petrović Foškera i Serđo Valić
Bratislav Zlatanović, Lidija Percan, Vesna Petrović Foškera i Serđo Valić
Tekst je uglazbio Splićanin Žarko Siriščević, aranžman je napravio Puljanin Mauro Giorgi, a harmoniku je odsvirao Vodnjanac Mladen Radolović. Spot i za ovu pjesmu, kao gotovo svaku Valićevu, također će se snimati. „Snimat će ga ekipa TV Nove i to će najvjerojatnije bit ovdje, u Skali“, najavio je Valić i na radost okupljenih, „dohvatio“ harmoniku.

Najavljen duet s Lidijom Percan

Valić nam je najavio i duet koji sprema sa svojom Rakljankom, Lidijom Percan. „Riječ je o novoj pjesmi s istarskom tematikom koja je svojevrstan je hommage našem Raklju“, rekao nam je. Naime, kako nam je ispričala Lidija Percan, ona i Valić susjedi su iz Raklja. „Ja mu znam i oca i mati, a njegova baka bila mi je šantula na krštenju“, rekla je. Na pitanje kako to da do sad nisu pjevali zajedno, odgovara sa smiješkom: „Pa kad je prije bio tati u hlačama!“

Valić je novu pjesmu promovirao feštom
Valić je novu pjesmu promovirao feštom
O Raklju se, veli Lidija Percan puno toga ima za reći, a pjesma je najbolji način za to. I ovu je pjesmu skladao Žarko Siriščević, a tekst je napisao Bratislav Zlatanović. „Ona izlazi van za mjesec dana, a Lidija Percan kad ju je čula je zaplakala i pristala je otpjevati sa mnom“, rekao nam je Valić.

Uz harmoniku je zapjevao „La mula del Parenzo“ u čemu mu se Lidija nije pridružila, već se samo zadovoljno smješkala, no zato su Foškera, Zlatanović i ostali gosti veselo pjevali na sav glas. Hoće li iduća suradnja ponovo biti s nekom osobom ljepšeg spola, možda njegovom vršnjakinjom, pitamo ga na kraju. „Ovim ću pjesmama zaokružiti obraćanje nešto starijoj publici i onda se okrećem mlađoj“, poručio je Valić sa smiješkom“. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Valić: Ovim pjesmama zaukružit ću obraćanje starijoj publici i onda se okrećem mlađoj
Valić: Ovim pjesmama zaukružit ću obraćanje starijoj publici i onda se okrećem mlađoj

Tweet

Posljednje novosti