Bruno Bulić gradskim vlastima: Ostavite Muzil na miru! Bolje ga ne dirati, nego devastirati

0
Bulić: Stranac ovdje dolazi stvarati profit od kojeg domicilno stanovništvo neće imati ništa
Bulić: Stranac ovdje dolazi stvarati profit od kojeg domicilno stanovništvo neće imati ništa

„Mi smo protiv planova na Muzilu – golf igralištu ondje nije mjesto!“, naglasio je predsjednik sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić 7. studenog na konferenciji za medije u Puli. Smatra kako je tako glomazno golf igralište samo paravan za apartmanizaciju: „Nikad ne bi dobili građevinsku dozvolu da im golf nije paravan. Radnih mjesta koja obećavaju ondje neće biti“, naglašava.

Bulić, naime, veli kako hoteli koji se na Muzilu planiraju graditi i dvije marine mogu zaposliti oko 130 radnika na određeno vrijeme, dok bi ta brojka u sezoni eventualno narasla na 450 zaposlenih. „Ljude se obmanjuje s velikim brojem radnih mjesta, no to je tek paravan za zahvat u prostoru“, kaže Bulić ističući kako on nije u interesu domicilnog stanovništva.

Bolje ga je ne dirati, nego devastirati

„Stranac ovdje dolazi stvarati profit od kojeg domicilno stanovništvo neće imati ništa. Muzil, prije svega, treba staviti u funkciju građana Pule i Istre“, veli i podsjeća kako je Muzil Puljanima nedostupan te oni ne znaju ni kako izgleda, a upravo bi se njih, smatra, trebalo pitati što predlažu da se učini s tim prostorom. „Bolje ga je ne dirati, nego devastirati“, izjavio je Bulić.

Mišljenja je kako izgradnja hotela i marina znači upravo devastaciju prostora, a golf terene je teško zalijevati jer je ondje kamen i krš. „Ima li smisla dati šest kilometra obale za stotinjak radnih mjesta?“, pita se Bulić.

Prvenstveno se, kaže, građane treba upoznati s tim mjestom na kojem nema plaža te je kupanje moguće eventualno unutar pulske luke. Stoga je uputio apel gradskim vlastima: „Stanite s izgradnjom na Muzilu. Ona neće riješiti problem nezaposlenosti u Pulu. Zimi ionako raste broj ljudi na Zavodu za zapošljavanje, a ljeti nedostaje kadra pa još uvozimo radnu snagu“.

Ne treba srljati, ističe, cijena ionako raste ako se ondje ne gradi. Ondašnji su objekti, kaže, ciljano devastirani kako bi to poslužilo kao dodatni motiv za izgradnju i „uređenje“ Muzila. „Trebalo bi mnogo više raditi na oživljavanju malog i srednjeg poduzetništva i tako smanjiti nezaposlenost koja je veća za 12, 1 posto nego lani“, veli i ističe kako se u Istri loše živi.

„Plaća je manja od prosječne plaće u Hrvatskoj, a reklamira se da je ovdje život dobar“, kaže Bulić i ponavlja: „Ostavite Muzil na miru“. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa