Buzetski HNS: Preko 150 zahtjeva za izmjenu najstarijeg prostornog plana u Istri

22.10.2013 - 11:02
Vlatko Mrvoš
Vlatko Mrvoš

"Trenutno važeći PPU Grada Buzeta najstariji je plan u Istri koji je usvojen još početkom 2005. godine što znači da smo ušli u devetu godinu njegove primjene", kazao je Vlatko Mrvoš, 22. listopada, na medijskoj konferenciji buzetskog HNS-a.

Da su izmjene potrebne, dodaje Mrvoš, govori i činjenica da su građani Grada Buzeta od 2005. godine pa do danas, podnijeli više od 150 zahtjeva za njegovu izmjenu. "Kao najčešći razlog, građani navode nemogućnost gradnje na postojećim građevinskim područjima zbog loše konfiguracije terena, uvjetovanje širinom koridora prilaznih putova. S druge strane, zemljišta koja su pogodna za građenje i na kojima postoji interes za građenje, nisu u građevinskom području", istaknuo je Mrvoš.

"Nakon učestalog ukazivanja na nužnost promjene PPU, putem medija i upita HNS-ovih vijećnika, sa zadovoljstvom možemo zaključiti da su višegodišnji napori Podružnice HNS završili uspješno i da je na 5. sjednici Gradskog Vijeća Grada Buzeta donesena je odluka o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Buzeta koju su vijećnici koalicije HNS-SDP, jednoglasno podržali", istaknuo je Mrvoš i dodao da su kao vijećnici zatražili da se pokrene javna rasprava u svih 11 mjesnih odbora s ciljem uključivanja što većeg broja građana u izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja Grada Buzeta.

Tweet

Posljednje novosti