Grbin: Zbog zakona koji će poticati razvoj, IDS proziva Vladu da želi ukinuti Istru

0
Peđa Grbin
Peđa Grbin

„Na jučerašnjim unutarstranačkim izborima za predsjednika gradske organizacije SDP-a Pule novi predsjednik postao je Danijel Ferić koji je osvojio 100 glasova članova, dok je njegov protukandidat Marijan Mužinić dobio 49 glasova“, objavio je na konferenciji na novinare SDP-ov član izbornog povjerenstva Ivan Lasić  te dodao kako je na unutarstranačke izbore izašlo 150 od 250 birača.

Lasić je izrazio zadovoljstvo velikim odazivom što govori da su zainteresirani birači pokazali potporu Ferićevom programu, te najavio izbornu konvenciju 4. studenog gdje će se izabrati potpredsjednici, predsjedništvo i gradski odbor. Istaknuo je da će se županijski unutarstranački izbori održati 21. studenog.

Grbin osudio devastiranje Slavoluka Sergijevaca

Peđa Grbin koji se također kandirao za člana predsjedništva gradskog odbora SDP-a je ovim povodom čestitao stranačkom kolegi Danijelu Feriću na pobjedi. Grbin se osvrnuo na nedavnu devastaciju Slavoluka Sergijevaca, te osudio takav vandalizam. „Tužno je da je ovaj spomenik kroz dugi niz godina pretrpio svakakva razaranja, pa ga na kraju naši sugrađani devastiraju“, rekao je.

Komentirao je i događaje vezane s nacrtom prijedloga zakona o regionalnom razvoju po kojem bi se Istarska županija ukinula i pripojila sjevernom Primorju i Lici.  „Zbog zakona koji će na bolji način poticati razvoj regija, IDS proziva Vladu da želi ukinuti Istru kao jedinicu regionalne samouprave“ rekao je Grbin te naglasio da je samoinicijativno ministru uprave Arsenu Bauku postavio pitanje o ukidanju Istre. Prema njegovim riječima, Bauk je jasno rekao da se Istra kao jedinica regionalne samouprave ne ukida.

Grbin se nada kako će nakon njegovih riječi, prestati natpisi u medijima o ukidanju Istre, te od strane SDP-a nikada neće doći do tog prijedloga. (Tekst i foto: Dunja Lendić)

Ivan Lasić i Peđa Grbin
Ivan Lasić i Peđa Grbin

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa