Prevoze li i pazinsku djecu neispravni autobusi?

0
Autobus je ostavljen na parkingu
Autobus je ostavljen na parkingu

Na glavnoj prometnici koja vodi kroz Pazin, 17. listopada, oko 12 sati, vatrogasno vozilo teglilo je autobus Autotransa. Vatrogasci su, priskočivši upomoć, odvukli neispravan autobus tek stotinu metara dalje do parkirališta na kojem su nekada bile upravo Autotransove garaže.

Ovaj događaj bio bi beznačajan da nas nije podsjetio na nedavnu akciju rovinjske policije, koja je u suradnji s inspektorima za cestovni promet Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, 1. listopada u jutarnjim satima, provela akciju nadzora autobusa za prijevoz djece.

Tijekom trajanja te akcije, u Ulici Stanka Pauletića u Rovinju, kontrolirana su dva autobusa, riječkog prijevoznika. Oba autobusa upućena su na izvanredni tehnički pregled, gdje su im utvrđene nepravilnosti te su autobusima oduzete registracijske oznake i isključeni su iz prometa.

Tada su, kako je izvijestila istarska policija, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv pravne i odgovorne osobe podnose se optužni prijedlozi, a vozačima su na mjestu prekršaja izdana upozorenja.

Upravo smo 1. listopada, nakon telefonskog razgovora, uputili nekoliko pitanja na službenu e-mail adresu Autotransa. Na ta pitanja, koja su bila vezana uz kontrolu autobusa, do danas nismo dobili nikakav odgovor. Stoga, ni ovaj put pretpostavljamo, ne bismo saznali radi li se o nepredviđenom kvaru ili je pak ponovno riječ o tehnički neispravnom autobusu. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Je li i ovaj autobus tehnički neipravan ili je
Je li i ovaj autobus tehnički neipravan ili je "samo" u kvaru?

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa