od 11. do 16. studenog

U Poreču se održava prvo kulinarsko natjecanje prema međunarodnim standardima

Piše: Istarski.hr

08.11.2024 - 14:45

Hrvatski kuharski savez (HKS) s ponosom predstavlja Croatian Culinary Cup – prvo internacionalno natjecanje koje se od 10. do 16. studenog održava u Poreču prema WACS (World Association of Chefs' Societies) standardima. Ovo natjecanje održava se u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva te donosi manifestaciji dodatni prestiž i međunarodni karakter. Domaćim kuharima i slastičarima pruža priliku za natjecanje s međunarodnim kolegama, dijeljenje iskustava i inspiraciju iz svjetskih kulinarskih trendova.

 

Manifestacija će se održati u dvorani Žatika. U bogatom programu izdvajaju se nekoliko natjecateljskih kategorija. To su Kamelija kup, natjecanje namijenjeno perspektivnim srednjoškolcima, koje motivira mlade kuhare i slastičare na usavršavanje i profesionalni razvoj; Državno prvenstvo u kuharstvu na kojem se najbolji kuhari Hrvatske natječu za titulu državnog prvaka, prezentirajući tehničke vještine, kreativnost i očuvanje kulinarskih standarda; Državno prvenstvo u slastičarstvu na kojem se slastičari iz cijele zemlje nadmeću se za prestižnu titulu državnog prvaka u slastičarstvu, prikazujući inovativnost i umjetničke sposobnosti; Croatian Culinary Cup, prvo internacionalno natjecanje u organizaciji HKS-a u suradnji s WACS-om, koje pridaje Dani hrvatskog kulinarstva međunarodni značaj. Na koncu, održat će se stručne radionice i sajamski segmentJedan od središnjih dijelova manifestacije uključuje stručne radionice i sajamski segment. Metro i Unilever Food Solutions vode radionice posvećene kuharima, slastičarima i posjetiteljima koji žele unaprijediti svoje vještine. Kroz praktične savjete i demonstracije, sudionici stječu nova znanja o kulinarskim tehnikama i inovacijama. Na sajmu posjetitelji mogu kušati proizvode HKS-ovih partnera, upoznati se s kulinarskim inovacijama i inspirirati se najnovijim trendovima i tehnologijama u ugostiteljstvu.

Ulaz na Dane hrvatskog kulinarstva je slobodan.

Tweet

Posljednje novosti