Uoči Istria Granfonda: Veliki broj zainteresiranih iz cijele Europe

04.10.2013 - 10:57
Do sada je pristiglo više od 500 prijava
Do sada je pristiglo više od 500 prijava

Dan uoči velikog jesenskog biciklističkog maratona, Istria Granfonda, interes za sudjelovanjem je na vrhuncu. Osim iz Hrvatske, prijave stižu iz Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Norveške, Češke, Nizozemske i Švicarske. Do sada je pristiglo više od 500 prijava, a svi zainteresirani se mogu prijaviti do nedjelje ujutro na službenoj web stranici Granfonda.

„Sve je spremno za odličan sportski vikend. I ove će nam se godine pridružiti vrhunski biciklisti, kao što su Robert Kišerlovski, Vladimir Miholjević, Emanuel Kišerlovski i Massimo Demarin, a posebno bih čestitao prijavljenom natjecatelju iz Italije koji će sa svojih 70 godina sudjelovati u maratonu. Stoga, pozivam ljubitelje biciklizma svih generacija da nam se priključe“, izjavio je Bernard Musulin, voditelj projekta.

Prvi dan Istria Granfonda rezerviran je za obitelji s djecom i bicikliste rekreativce. Biciklijada počinje u subotu u 10 sati u Novigradu, a potom se vozi kroz Novigrad i okolicu, uz more, maslinike i vinograde, u dužini od 25 kilometara. Sudjelovanje je besplatno, a biciklisti će na okrjepnim stajalištima tijekom vožnje moći kušati delicije Sjeverozapadne Istre spremljene na bazi autohtonih istarskih proizvoda. Po dolasku na cilj u Novigradu, sudionici biciklijade moći će uživati i u programu BMX akrobacija.

Maraton će svoj vrhunac doživjeti u nedjelju u Umagu, a namijenjen je tjelesno spremnijima, koji će birati između kraće i dulje dionice. Prva ruta, Istria Granfondo Small, duga je 84 kilometra, dok se druga, Classic dionica, proteže na čak 161 kilometar. I u nedjelju će na platou kod stadiona Stella Maris biti upriličeno atraktivno natjecanje u izvođenju biciklističkih akrobacija na mountain bike i BMX biciklima naziva Istrian Wild Ride. Luda vožnja, prevrtanje i letenje po zraku na dva kotača garancija su velikog showa i zabave koja očekuje publiku u Umagu.

Tweet

Posljednje novosti