PRVA RUKOMETNA LIGA - JUG

Buzećani se nastavljaju igrački osipati. Aspirant na Premijer ligu bio je previsoka prepreka domaćinima

Piše: Siniša Žulić

20.10.2024 - 09:05
NAJEFIKASNIJI KOD BUZEĆANA - Arijan Bašić (foto: Milivoj Mijošek)
NAJEFIKASNIJI KOD BUZEĆANA - Arijan Bašić (foto: Milivoj Mijošek)

Nakon turbulentnog tjedna u Buzetu, barem što se rukometa tiče, protivnik domaćim rukometašima bila je trenutno vodeća momčad Prve lige - jug i aspirant na povratak u premijerligaško društvo Ribola iz Kaštrele, koja nije imala težeg posla u jednosmjernoj utakmici. Tijekom tjedan buzetsku je svlačionicu napustio i njihov najbolji igrač u početku prvenstva Lorenzo Nežić te svoju rukometnu sreću odlučio potražiti na samom jugu Hrvatske, u redovima Ardiaeia iz Župe Dubrovačke. Klupa domaćeg trenera Ranka Silića tako je postala još mlađa i neiskusnija uoči nastavka prvenstva.

Ono što je bilo očekivano potvrdilo se i na terenu. Gosti su od prvog sučevog zvižduka kontrolirali susret te u početnim minutama stigli do blage prednosti (2:6 - 5’), da bi tek iskusni Arijan Bašić svojim pogocima parirao raspoloženim gostima, kada postiže čak pet pogodaka u prvih petnaest minuta susreta (8:12 - 16’). Nije međutim to bilo ni blizu dovoljno da se značajnije zaprijeti iskusnim gostujućim rukometašima, koji su s druge strane povećavali svoje vodstvo, uglavnom preko Čajića i Nenadića. 

 

U nastavku susreta kvaliteta gostujućeg sastava došla je još više do izražaja pa su Kaštelani samo povećavali svoje vodstvo do dvoznamenkaste prednosti (19:29 - 49’), kada je svoju seriju golova zabilježio Čajić, a cijelu priču završio Balić za uvjerljiv poraz Buzećana. U domaćim redovima najefikasniji je bio Arijan Bašić sa sedam pogodaka, dok je kod gostiju Čajić zabilježio 11 golova. 

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti