Dječji tjedan u Vodnjanu: Biciklijada, humanitarna akcija, radionice. kazališna predstava...

02.10.2013 - 10:11
U četvrtak 3. listpoada održat će se dječja biciklijada
U četvrtak 3. listpoada održat će se dječja biciklijada

Obilježavanje Dječjeg tjedna - Settimana del bambino, od 3. do 11. listopada,  u Vodnjanu proteći će u bogatom programu u organizaciji Grada Vodnjana-Dignano. Program su kreirala djeca za djecu i institucije, udruge, klubovi koji skrbe te potiču i razvijaju kreativnost djece.

Dječjom biciklijadom u organizaciji DV – SI „Petar Pan“ koja će se održati u četvrtak, 3. listopada, započinju brojni događaji u čast Dječjeg tjedna. Startom u 17 sati na Narodnom trgu kreće povorka djece na biciklima. Biciklijada je organizirana tako da je vožnja sigurna za svu djecu. Već sljedećeg dana, u petak 4. listopada, od 9.30 do 11.30 sati održat će se splet raznih aktivnosti također na Narodnom trgu.

Pod nazivom „Djeca djeci - I bambini per i bambini“, održat će se humanitarna akcija prikupljanja starih igračaka. Događaj je organiziran u suradnji s udrugom „Naš San Njihov Osmijeh“. Na istoj lokaciji djeca će moći sudjelovati na plesnoj radionici Društva Naša Djeca iz Vodnjana te biti dio likovno-kreativne i obojane priče pod nazivom „Obojimo naš trg – La piazza a colori“.

U čast djeci program se zatim nastavlja sljedećeg tjedna kad će se od 9. do 11. listopada održavati kazališne predstave za predškolsku i školsku djecu.

U programu su predstave Teatra „Naranča“, i to, za vrtićke skupine „Gosp. Lisac i Gosp. Roda“, a za školsku djecu „Vitez željeznog srca“. Palača Portarol bit će lokacija na kojoj će se svečano otvoriti izložba dječjih radova u petak, 11. listopada u 10 sati.

Tweet

Posljednje novosti