obnova vrijedna 320 tisuća eura

Modernizira se 'Veli Jože': evo koje sve nove sadržaje dobiva legendarna porečka dvorana

Piše: Istarski.hr

15.10.2024 - 18:15

Veliku polivalentne dvorane u Sportsko-rekreacijskom centru „Veli Jože“ u Poreču, koja se trenutno obnavlja, danas su obišli gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnica za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić. Ova dvorana, sagrađena 1978. godine, ima posebno mjesto u srcima Porečana. Kroz desetljeća je bila središte sportskih aktivnosti brojnih generacija učenika osnovnih i srednjih škola te dom mnogih sportskih klubova.

Upravo kako bi se svima njima osigurali bolji uvjeti, u tijeku je obnova sportskih svlačionica, a još će se zamijeniti rasvjeta, urediti kabineti, dok će se spremišta prenamijeniti u klupske prostore za manje klubove. Također, nabavlja se viseća kuglana za osobe s invaliditetom, što će dodatno povećati inkluzivnost dvorane. Radovi će se izvoditi u segmentima, kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje dvorane, a u tijeku su elektroinstalaterski, vodoinstalaterski i gipskartonski radovi u svlačionicama.

 

Projekt obnove realizira se zahvaljujući uspješnoj prijavi na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje sportskih građevina, a Grad Poreč i njegova Sportska zajednica osigurali su podršku i sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta kroz sredstva državnog proračuna u iznosu od 142.704 eura. Grad osigurava dodatnih oko 180 tisuća eura.

Nakon obnove, dvorana „Veli Jože“ bit će modernija i energetski učinkovitija. Očekuju se značajne uštede na potrošnji energije te povećanje iskoristivosti same dvorane.

„Ovo je važan korak u unaprjeđenju bogate porečke sportske infrastrukture, koji će omogućiti djeci, mladima i sportašima kvalitetnije uvjete za trening i natjecanje u omiljenoj porečkoj dvorani, koja će s novim ruhom nastaviti stvarati uspomene i nove sportske pobjede“, poručuju iz gradske uprave.

Tweet

Posljednje novosti