PREMIJER RUKOMETNA LIGA

Prekinut porečki pobjednički niz. Rukometaše iz 'Velog Jože' koštao loš ulazak u susret

Piše: Siniša Žulić

13.10.2024 - 19:38
Petar Krupić (foto: Milivoj Mijošek)
Petar Krupić (foto: Milivoj Mijošek)

Prekinut je pobjednički niz porečkih rukometaša na svom parketu protiv Trogira. Porečane je poraza koštao lošiji ulazak u oba poluvremena, nakon kojih nisu uspijevali u sljedećih pola sata vratiti rezultatsku prednost na svoju stranu. U domaćim redovima bilo je malo golgeterski raspoloženih igrača, prvenstveno s vanjskih pozicija, dok su s druge strane u obrambenim zadacima tek u dva navrata uspijevali zaustaviti gostujuće napade s crte sedam metara. 

Čak sedam uzastopnih zgoditaka u vrlo ranoj fazi utakmice trogirskih rukometaša doveli su Porečane u rani zaostatak  (2:7 - 14’). Domaći rukometaši u tim su trenucima gubili jako mnogo lopti te u napadačkim akcijama bili neprecizni, dok su s druge strane Trogirani s lakoćom uspješno završavali svoje napade. Porečani su potom uspostavili svoju igru na terenu te polako počeli topiti gostujuću prednost na krilima Petra Krupića koji je u prvih pola sata igre postigao pet zgoditaka, a koja je nakon prvog dijela i pogotka Leona Rušnjaka iz sedmerca bila minimalna (13:14).

 

I u povratku s odmora gosti bolje kreću u nastavak te s dva pogotka se ponovno odvajaju na tri zgoditka prednosti (13:16), prednosti koju su bez većih problema uspijeli održavati do polovice drugog dijela (20:23 - 46’). Nekadašnji igrač Buzeta Tomislav Radnić u posljednjoj je četvrtini susreta bio gotovo nerješiva zagonetka za porečku obranu te s lakoćom održavao stečenu prednost gostujuće momčadi, da bi Grbavac svojim zgodicima na kraju samo potvrdio gostujuću pobjedu.

U porečkim redovima najviše zgoditaka postigao je Petar Krupić sa šest zgoditaka, a gol manje na svoj konto zabilježio je Leon Rušnjak. Porečki vratari ukupno su zaustavili tek osam udaraca Trogirana, a najviše su im u gol ulazile prizemne lopte. 

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti