ČESTITAO JOJ SVJETSKI I EUROPSKI PRVAK

Prva velika seniorska medalja mlade porečke gimnastičarke

Piše: Siniša Žulić

13.10.2024 - 11:51
Gresa Ramadani (foto: Domagoj Sever /GK Aura)
Gresa Ramadani (foto: Domagoj Sever /GK Aura)

Hrvatska reprezentativka i mlada porečka gimnastičarka Gresa Ramadani osvojila je seniorsku broncu u vježbi s trakom u velikom finalu FIG Aura Cupa koji održao u Košarkaškom centru Dražen Petrović. Ovo najveće natjecanje u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj službeno je otvorio predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik, a proslavljeni hrvatski gimnastičar Tin Srbić je u sjajnoj atmosferi u Ciboni okrunio seniorsku kraljicu Aura Cupa, Bjeloruskinju Anastasiiju Salos te juniorsku princezu Talijanku Margheritu Fucci.

 

Hrvatska seniorska reprezentacija večeras je u sva četiri finala imala Gresu Ramadani (GK Aura). Mlada Porečanka je do medalje došla s posljednjim rekvizitom u finalu, trakom. S obručem je bila četvrta, s loptom peta, a s čunjevima šesta.

- Jako sam zadovoljna, osvojila sam svoju prvi FIG seniorsku medalju u karijeri. Trud se isplatio i ovo je nagrada za sav rad, ozljede i sve što sam prošla do sada. Prošle godine sam bila srebrna juniorka ovdje, također u vježbi s trakom. Mogla sam neke stvari i bolje odraditi, treba poraditi na tim greškama koje su se dogodile, ali sretna sam s medaljom. Veliko hvala mojim trenerima, rekla je nakon finala 15-godišnja Ramadani.

- Iskreno, nikada nisam bio na natjecanju ritmičke gimnastike na ovakvoj razini. Jedinu poveznicu s ovim sportom imam što s curama svakoga dana treniram u SC Lučko. Gledam puno ritmičke gimnastike, ali natjecanje nisam nikada. Bilo je stvarno lijepo, a još sam imao i čast da okrunim  i kraljicu i princezu, a posebno mi je drago što je Gresa uspjela osvojiti svoju prvu veliku seniorsku medalju. Čestitam i Gresi i trenerici Niki Crevatini, nadam se da je to početak Gresine lijepe karijere, poželio je svjetski i europski prvak te olimpijski doprvak na preči, Tin Srbić.

Tweet

Posljednje novosti