REAGIRANJE BOJANA ŽIŽOVIĆA

U Komunalnoj palači se 8. listopada 2024. dogodilo – ništa

Piše: Bojan Žižović

12.10.2024 - 05:02
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Nakon idejnog rješenja trebalo je gotovo dvije godine posla sa svim dionicima da dođemo do idejnog projekta. Doslovno to su napisali u Gradu Puli reagirajući na komentar naslovljen „Što je gradonačelnik Pule predstavio 8. listopada 2024.“ Naravno, radi se o Giardinima i nedavnom predstavljanju idejnog, u redu, projekta. Nekoliko sam puta pročitao navedenu rečenicu i pogledao idejno rješenje na službenoj stranici Grada giardini.pula.hr. Priznajem, pritom sam češkao tjeme i shvatio ne samo da imam peruti nego da mi tu nešto ne štima. Dakle, idejno rješenje za Giardine, piše tako na spomenutoj mrežnoj stranici, zgotovljeno je u prosincu 2017. Jest da su sitna slova, ali uz dobre naočale da se i to pročitati.

U redu, tada je na vlasti bio IDS, koji nije napravio idući korak i izradio idejni projekt. U međuvremenu je 2021. došlo do smjene vlasti i na čelo Grada došao je Filip Zoričić. Bilo je to prije više od tri godine. Uzmimo da je, dakle, idejno rješenje iz 2017. ostalo na snazi, da nije bilo smisla nanovo ga raditi. Uzmimo zatim u obzir da je Zoričić 4. lipnja 2021. preuzeo vlast.

 

Onda pročitajmo da je trebalo gotovo dvije godine da se dođe do idejnog projekta. I na kraju u jednadžbu stavimo predstavljanje idejnog projekta prije nekoliko dana. I do čega dolazimo? Pa do toga da doista nije jasno što je Zoričić predstavio prije nekoliko dana. Zašto, ako nije riječ o predizbornoj paradi, idejni projekt nije predstavljen 2023., nego u zadnjoj godini Zoričićevog mandata? Zašto upravo sada kada je upitno hoće li mu Gradsko vijeće odobriti proračun za iduću godinu ako u njega bude stavljao projekte koji su već trebali biti ako ne realizirani, onda barem započeti.

Ali ne radi to Zoričić slučajno. Barem je takav moj dojam. Sutra će, predviđam kao kakva vračara, govoriti da su oni vijećnici koji ne podrže uređenje Giardina kontra svog grada i građana. Na njih će prebaciti odgovornost, a ne na sebe što je nakon više od tri godine odrađen posao koji je, ako je vjerovati onome tko je pisao reagiranje u Gradu, zapravo trajao nepune dvije godine. Prije nekoliko dana zato nismo trebali gledati, slušati, čitati o idejnom projektu uređenja Giardina, već o izboru najpovoljnijeg izvođača radova. A koliko taj projekt vladajućima uopće znači dovoljno govori to da se zadnje osvježenje njegove službene mrežne stranice dogodilo 2022. Ni danas tu nema slova o predstavljanju idejnog projekta. Još jedan razlog koji mi daje za pravo reći da se u Komunalnoj palači 8. listopada 2024. zapravo nije dogodilo ništa.

Tweet

Posljednje novosti