FORMULA DRIVER NA UČKI

Hrvoje Belinić i 'Pula-Rovinj' pobjedama stavili jednu ruku na trofej

Piše: Siniša Žulić

08.10.2024 - 00:02
Hrvoje Belinić, Pula-Rovinj (foto: Studio 11 / Formula Driver)
Hrvoje Belinić, Pula-Rovinj (foto: Studio 11 / Formula Driver)

U pretposljednjem natjecanju ovogodišnjeg Kupa u formuli driver vozač Auto kluba Pula- Rovinj Hrvoje Belinić novom je pobjedom na utrci na Učki učvrstio svoje vodstvo, te tako stekao najbolje šanse da se okiti naslovom ovogodišnjeg prvaka. Belinić je na stazi od Veprinca prema Poklonu dužine od 3,6 kilometara u svojoj drugoj vožnji uspio nadoknaditi zaostatak koji je imao za prošlogodišnjim pravkom Francom Giacomezzijem te slaviti u ukupnom poretku natjecanja. Belinić je u renault cliu ostvario vrijeme zbroja dvije vožnje od 4:35,918, što je na kraju za 0,323 sekunde bilo brže od Talijana u Lanciji Delti evo proto. Do trećeg mjesta stigao je Hrvojev brat Domagoj koji je vozio Renault 5 gtt i ostvario zaostatak za pobjednikom od 3,025 sekundi. 

 

U konkurenciji 113 vozača, od kojih ih se tek 49 bodovalo za službeno državno prvenstvo u ukupnom poretku klubova slavili su automobilisti Pula-Rovinja, iako su neki od njihovih vozača imali pehove na stazi i nisu završili natjecanje. Od osam vozača koji nisu uspjeli zbog kvarova ili izlijetanja završiti utrku, čak je njih sedmero članova istarskih klubova, a zbog ulja koji se izlilo na stazi na kraju nije održano dodatno natjecanje petorice najboljih vozača. 

U kalsi 1 Tony Višković (No traction Pula) u roveru 114 gti iznenadio je svoj brata Ivana te slavio s čak 3,787 sekundi prednosti. U klasi 4 Marin Leš (Pula-Rovinj) s citroenom ax ostvario je najbolje vrijeme od 4:39,104, dok je u klasi 5 slavio buzećan Saša Černeka sa hondom civic type r, ispred Filipa Peteha (Istra Racing team) u hondi civic. 

U ženskoj konkurenciji trećeplasirana u državnom natjecanju Sanja Paradiž iskoristila je odsutnost Romine Bressan (Butet Autosport) i Line Cukrov (Skok Racing) i slavila ispred Marine Lisice (No traction Pula) u bmw-u serije 1. 

Tweet

Posljednje novosti