ISTARSKI PRVOLIGAŠ DOVEO JOŠ JEDNOG IGRAČA

Iskusni afrički reprezentativac pojačava ‘zeleno-žuti’ vezni red

Piše: Siniša Žulić

07.10.2024 - 22:34
Andre Poko, desno (foto: Backpagepix /  Press Association )
Andre Poko, desno (foto: Backpagepix / Press Association )

Sportska direkcija Istre 1961 ‘pokrpala’ je deficitarnu poziciju veznog igrača. Odlaskom Oleksandra Petrusenka te ozljedama Ivana Ćalušića i Marija Čuića trener Paolo Tramezzani bio je primoran u posljednjem susretu protiv Osijeka u veznoj liniji koristiti usluge dva obrambena igrača, Darija Marešića i Advana Kadušića, što na kraju nije ni loše izgledalo i donijelo ‘zeleno-žutima’ pobjedu pred svojim navijačima nakon skoro puna dva mjeseca.

Novi igrač u rosteru trenera Tramezzanija je 31-godišnji Andre Poko, koji stiže kao slobodan igrač nakon što je u prošloj sezoni nastupao za izraelskog prvoligaša Hapoel Be'er Shevu. Iskusni gabonski nogometaš u svoju je profesionalnu karijeru započeo u Bordeauxu, gdje je zabilježio i 15 nastupa u Europskoj ligi, a nastupao je i za turske prvoligaše Goztepe i Altay SK. Poko je zabilježio i 77 nastupa za svoju reprezentaciju gdje je postigao i tri zgoditka.

 

Gabon je tako postao 46. država na popisu zemalja iz kojih pristižu nogometaši u ‘zeleno-žute’ redove od kada klub vodi grupacija Baskonia-Alaves. 

Inače, nogometaši Istre 1961 ovoga tjedna ponovno će imati otvoreni treningu sklopu kampanje ‘Istra po Istri’ za sve zainteresirane navijače, ovoga puta u Svetom Petru u Šumi. Prilika je to svim simpatizerima da se fotografiraju sa Istrinim igračima ili dobiju njihove autograme. Trening će se održati u utorak 8. listopada s početkom u 10.30 sati.

 

Tweet

Posljednje novosti