kako privući i zadržati talente

Predstavnici Grada Pule na partnerskom sastanku URBACT mreže C4TALENT na Sardiniji

Piše: Istarski.hr

07.10.2024 - 14:41

Predstavnici Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule zajedno s Marinom Jurcanom, članom pulskog ULG-a iz udruge Metamedij u ulozi predstavnika pulske izvaninstitucionalne kulture i kulture mladih, sudjelovali su na trećem Core Meetingu, partnerskom sastanku URBACT mreže C4TALENT, održanom u Fondazione Alghero u gradu Algheru na Sardiniji.

 

Sastanak je uključivao predavanja na temu privlačenja i zadržavanja talenata, a sudionici su raspravljali o ključnim temama vezanim uz jačanje konkurentnosti i inovativnosti lokalnih zajednica. Osim toga, održano je razmatranje odnosno evaluacija, koja je omogućila analizu dosadašnjih postignuća i izazova u provedbi projekta. Radilo se i na razvoju Integriranog akcijskog plana koji će poslužiti kao temelj za buduće aktivnosti. Završni dio sastanka bio je posvećen administraciji projekta te planiranju daljnjih koraka kako bi se osigurao održiv razvoj i uspjeh projekta.

Na sastanku je sudjelovalo dvadesetak predstavnika gradova uključenih u mrežu C4TALENT. Vodeći partner projekta je općina Nyíregyháza iz Mađarske, dok su uz Pulu partneri i gradovi Rzeszów (Poljska), Alytus (Litva), Alghero (Italija), Roeselare (Belgija), Vilanova i la Geltrú (Španjolska), Varberg (Švedska), Centar Sarajevo (Bosna i Hercegovina) te Piraeus (Grčka).

Glavni cilj projekta je primjena URBACT-ovih metoda za razvoj integriranih lokalnih akcijskih planova za održivi urbani razvoj te osnaživanje kapaciteta lokalnih dionika. Ovaj partnerski sastanak predstavlja važan korak u unapređenju urbanog razvoja Grada Pule i jačanju suradnje s lokalnim dionicima i talentima. Kroz suradnju s lokalnom zajednicom i mladim talentima, Grad Pula će nastojati kreirati pozitivno poslovno okruženje i osigurati održiv razvoj grada.

Mreža C4TALENT (Gradovi za talente) ima za cilj stvaranje poticajnog okruženja za razvoj poslovnog ambijenta, s posebnim fokusom na smanjenje odljeva mladih talenata u veće centre. Krajnji cilj projekta je izrada Integriranog akcijskog plana, pri čemu je za Pulu poseban naglasak stavljen na razvoj područja Vallelunge.

Tweet

Posljednje novosti