održana humanitarna regata

Foto Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša

Piše: Istarski.hr

07.10.2024 - 18:14

U sklopu 93. izdanja kultne Mrdujske regate održano je i treće po redu humanitarno jedriličarsko natjecanje pod geslom "Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša". 

Na utrci su sudjelovali brojni proslavljeni olimpijci i vrhunski sportaši kao skiperi i kao članovi posade – Filip Jurišić, Ivica Kostelić, Lena Stojković, Mario Vekić, Marijo Možnik, Dubravko Šimenc i Vlado Šola

Ovom manifestacijom pomaže se sportašicama i sportašima koji su nakon svoje sportske karijere ostali bez mogućnosti da vlastitim sredstvima ostvare osnovne uvjete egzistencije bilo stanovanja, liječenja, zapošljavanja, školovanja ili stručnog osposobljavanja i drugo. 

 

"S ponosom ističem kako smo u tri godine prikupili oko 60.000 eura za Zakladu za hrvatske sportaše kojima je potrebna financijska pomoć, ili bilo kakva druga. Iskrene zahvale Rotary klubu Medvedgrad koji je partner Zaklade, Klubu hrvatskih olimpijaca i ACI-ju koji su osigurali da sportaši jedre na tri Swan jedrilice", kazao je predsjednik Zaklade hrvatskih sportaša Dubravko Šimenc i na kraju Jedriličarskom klubu Labud čestitao 100. rođendan.

Lena Stojković nakon utrke je rekla: "Utrka je jedno predivno iskustvo i čast mi je što sam pozvana. Ekipa je bila super, a ovo je ujedno bio i prvi put da sam jedrila i to na utrci koja ima divan cilj." 

"Regate u organizaciji JK Labud davno su nadrasle lokalni karakter te su objedinjavanjem kroz Splitski festival jedrenja u trajanju od mjesec dana samo dodatno dobile na značaju. Mrdujska regata kao najstarija i najveća na našoj strani Jadrana centralni je događaj ove manifestacije, a na startu smo ove godine imali preko 200 plovila. Vjerujem da je domaćim i stranim posadama 93. Mrdujska regata ponovno pružila nezaboravno iskustvo, a jednako tako i svim pratiteljima koji dijele strast prema jedrenju i morskoj avanturi", kazao je Damir Skelin, direktor Mrdujske regate.

Humanitarna utrka organizira se u suradnji s ACI-jem, JK Labud, Hrvatskim olimpijskim odborom, Hrvatskim klubom olimpijaca, Sportskim novostima i Rotary klubom Zagreb Medvedgrad. 

"Čast mi je što sam imao priliku sudjelovati u sportskoj manifestaciji koja je i ove godine okupila brojne zaljubljenike u sport i humanitarno djelovanje, nadilazeći granice lokalnog i povezujući nas kroz zajedničke vrijednosti. Ponosan sam što sam bio dio ove regate i doprinio njezinoj plemenitoj misiji, gdje me kao i u svim mojim sportskim pothvatima, podržao ACI. Još mi je veće zadovoljstvo što sam bio dio ovog velikog sportskog događaja te što smo zajedničkim snagama sudjelovali u plemenitom cilju – pomoći hrvatskim sportašicama i sportašima", istaknuo je Ivica Kostelić, proslavljeni hrvatski olimpijac, a danas vrhunski jedriličar te jedan od ambasadora nacionalnog lanca marina.

"Rotary klub Zagreb Medvedgrad već dugi niz godina predano radi na dobrobit lokalne zajednice i organizira niz projekata koji pozitivno utječu na društvo. Ova je humanitarna akcija još jedan primjer naše posvećenosti prikupljanju sredstava i promoviranju pozitivnih vrijednosti koje Rotary zajednica njeguje kroz nesebičan doprinos i služenje zajednici. Jedrenje nije samo sport – to je prilika za povezivanje s prirodom, ali i međusobno povezivanje ljudi. Kroz ovu manifestaciju, želimo iskoristiti snagu zajedništva i solidarnosti kako bismo napravili stvarnu razliku u životima onih kojima je potrebna pomoć", istaknuo je Damir Markučič, koordinator ovoga projekta u Rotary klubu Zagreb Medvedgrad. 

Zakladu za hrvatske sportaše su u prosincu 2006. osnovali Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca i Sportske novosti.

 

Tweet

Posljednje novosti