U mjesec dana provalio sedam puta

Tijekom provala 'skinuo' čak devet nadzornih kamera! Svejedno je ulovljen

Piše: Istarski.hr

06.10.2024 - 09:23
Ilustracija (foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Rovinjski policijaci su 3. listopada u naselju Polari uhitili 37-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je na području Rovinja činio kaznena djela imovinskog kriminaliteta. Njega se sumnjiči da je počinio sedam kaznenih djela teška krađa od čega jednu od pokušaju te jednu krađu.

Najprije je u noći s 2. na 3. rujna u Ulici Zdenac u Rovinju provalio u hotel, u vlasništvu pravne osobe iz Rovinja, iz kojeg nije uspio ništa otuđiti, a iste noći provalio je u uredske prostorije pravne osobe iz Rovinja u Ulici Domenica Segalle iz kojih je otuđio više stotina eura. Također ga se sumnjiči da je 23. rujna je provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Vrata pod zidom te iz kase otuđio novac i dlanovnik za zaprimanje narudžbi, čime je oštetio 51-godišnjaka za nekoliko tisuća eura.

 

Pohod je nastavio u noći s 27. na 28. rujna u Balskoj ulici gdje je provalio u ugostiteljski objekt te otuđio novac i nadzornu kameru, čime je oštetio 63-godišnjaka za nekoliko stotina eura, a iste noći je u naselju Polari provalio u trgovinu te iz nje otuđio novac i šest nadzornih kamera, čime je oštetio 62-godišnjaka za više stotina eura.

U konačnici, s 1. na 2. listopada u Ulici Luigija Montija osumnjičeni je provalio u ugostiteljski objekt te otuđio novac, čime je oštetio pravne osobe iz Rovinja i okolice Labina za nekoliko tisuća eura. Potom je iste noći provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Val de Lesso, iz kojeg je otuđio novac i kameru video nadzora, čime je oštetio pravnu osobu iz Rovinja za više stotina eura, a naredne noći u istoj ulici osumnjičeni je provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac, prijenosno računalo i kameru video nadzora, čime je oštetio 50-godišnjaka za više stotina eura.

Osumnjičeni muškarac je 5. listopada u poslijepodnevnim satima uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Tweet

Posljednje novosti