ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Gosti odigrali koliko je trebalo za prvi poraz Rovinježa ove sezone

Piše: Siniša Žulić

06.10.2024 - 10:32
Aleksandar Fatorić, Renan Da Silva i Maurizio Matić (foto: Milivoj Mijošek)
Aleksandar Fatorić, Renan Da Silva i Maurizio Matić (foto: Milivoj Mijošek)

Odbojkaši Rovinja očekivano su poraženi u premijernom nastupu ovogodišnje Superlige na parketu rovinjskog Gimnasiuma od Centrometala. Momčad koja je u prošloj sezoni bila u samom vrhu hrvatske odbojke nije domaćinima dozvolila nikakvi iznenađenje te na kraju slavila s visokih 3:0.

Trener Rovinja Aleksandar Gavrilov, odlaskom Marka Ličine u Rijeku, bio je primoran zarotirati neke pozicije u sastavu pa se tako Aleksandar Fatorić našao na svojoj novoj poziciji korektora. U prvo setu Rovinježi se jednostavno nisu snašli protiv raspoloženih gostiju koji su na startu poveli rezultatom 10:3 te potom lako okončali prvi dio igre u svoju korist. Drugi set dugo bio je vrlo poravnat. Par lošijih reakcija Centrometala u napadu, omogućilo je domaćima da se ohrabre i stignu do prednosti 15:11. Igrali su Rovinežii tad dobro, držali igru poen za poen i u završnicu seta ušli sa prednošću 21:18. No kvaliteta i iskustvo međimurske momčadi ipak su doši do izražaja. Domaći više ne prolaze dok je Centrometal ubitačan u napadu. Serijom od 7:1 set bez veće drame opet ide gostima. Centrometal je vodio većinu trećeg seta ali razlikom ne većom od dva poena. U završnici seta preokret, domaći su poveli 22:21. Ali kad je bilo najbitnije Raič i Peterlin su prošli u napadu i utakmica završava 25:23 za Centrometal. Dojam je da su utakmicu Međimurci, nakon jakog početka, odradili baš sa onoliko energije koliko je bilo potrebno za pobjedu.  

 

OK ROVINJ – OKM CENTROMETAL   0 : 3  (14:25, 22:25, 23:25)

Dvorana Gimnasium, gledatelja 150. Suci: Kušljić, Curać (oboje Rijeka)

Rovinj: Kisić, Šetić, Matić, Da Silva, Sponza, Pulić, Stjepić, Preden, Pamić, Aleksandar i Andrea Fatorić, Kovačević

Centrometal: Juras, Vuk, Novak, Fran i Andrej Peterlin, Marko i Matej Martinko, Raič, Lučić, Radoš, Marciuš, Brčić, Zelenika

 

Tweet

Posljednje novosti