Pazinski košarkaši se prisjetili Marijana Salamuna Salka

30.09.2013 - 07:01
Načelnik Mijandrušić i predstavnici ekipa na grobu pokojnoga Salka
Načelnik Mijandrušić i predstavnici ekipa na grobu pokojnoga Salka

Najzanimljiviji i najneizvjesniji do sada bio je deveti košarkaški memorijalni turnir u Pazinu Marijan Salamun Salko, održan 28. i 29. rujna u gradu košarke - Pazinu. Počelo je pobjedom domaćina (sa svojim nešto starijim igračima da bi ravnopravno mogli parirati renomiranim gostima!) protiv slovenske institucije Olimpije Ljubljana.

Nakon toga domaćini su bili počašćeni da turnir otvori doministar Vlade Republike Hrvatske igračka i trenerska legenda Petar Skansi, uz prije toga održane prigodne govore sportskog direktora Benettona Paola Pressacca, predsjednika kluba Nevena Ćusa i pročelnice za društvene djelatnosti Grada Pazina Nevije Srdoč.

Nakon toga ekipa Benettona je nakon vodstva od 15 razlike izgubila 7 razlike od Splita CO. Drugi dan turnira u Svetom Petru u Šumi domaći su dugo držali priključak sa "biancoverdima", ali je na kraju pobjeda, koja se pokazala ključna za prvo mjesto, bila od 20 razlike za igrače iz Italije. U drugoj utakmici turnira Olimpija je tri četvrtine držala dvoznamenkasto vodstvo nad Splićanima, koji su u zadnjoj četvrtini preokrenuli rezultat na svoj mlin.

Učesnici turnira
Učesnici turnira
Turnir je u nedjelju ponovno "preseljen" u dvoranu pazinskog kolegija. U prvoj utakmici sličan scenarij: Ljubljančani ponovno na konopcima drže sada Italijane dvoznamenkastom razlikom, da bi na kraju ponovno četiri sekunde prije kraja pobjeda pripala igračima Benettona. U zadnjoj utakmici turnira domaćini priređuju još jedno ugodno iznenađenje i sa 18 razlike pobjeđuju favorizirane Splićane.

Na kraju između tri ekipe sa dvije pobjede i jednim porazom Benettonbasket  je, zahvaljujući međusobnoj koš razlici prvi, Ghia staff iz Pazina druga, treći Split CO, a Olimpija Ljubljana unatoč odličnom dojmu, bez pobjede, četvrta.

Sve ekipe su dobile pehare, kao i najbolji domaći igrač David Ferenčić. Pored doministra Skansija, turnir su pratili brojni košarkaški stručnjaci kao što su između ostalih i instruktor HKS-a profesor Boris Sinković, tajnik Udruge hrvatskih košarkaških trenera i izbornik predkadetske reprezentacije Hrvatske Dalibor Davidović, predstavnici akademije Nikola Vujčić trener i ex trofejni izbornik u mlađim kategorijama Mladen Šestan i njegov pomoćnik Veljko Perović. Na kraju pehare je podijelio i uz prigodan govor, sa željom za ponovnim viđenjem dogodine, turnir proglasio završenim gradonačenik Grada Pazina Renato Krulčić.          

Dodajmo da su u subotu popodne predstavnici ekipa, uz prisustvo načelnika Općine Gračišće, Ivana Mijandrušića bili na  grobu pokojnoga Salka.

Drugoplasirani KK Ghia Staff
Drugoplasirani KK Ghia Staff
David Ferenčić- KK Ghia Staff, najbolji domaći igrač
David Ferenčić- KK Ghia Staff, najbolji domaći igrač
Pehare najboljima uručio je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić
Pehare najboljima uručio je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić

Ferenčić je osvojio titulu najboljeg domaćeg igrača turnira
Ferenčić je osvojio titulu najboljeg domaćeg igrača turnira

Tweet

Posljednje novosti