Gradu Pazinu odobreno 560.000 eura

Veća satnica za pomoćnike u nastavi i uključenje većeg broja djece s teškoćama

Piše: Istarski.hr

02.10.2024 - 15:36
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Gradu Pazinu na natječaju je odobreno 560.000 eura EU sredstava za trogodišnje razdoblje za zapošljavanje 21 pomoćnika u nastavi koji će pružati podršku učenicima s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin. Natječaj je raspisalo i provelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih, a Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih uspješno je ocijenila prijavljeni projekt 'Paz(IN)kluzivna škola 4'.

 

Projekt vrijedan 765.208 eura

Sredstva za  provedbu projekta osigurana su iz Europskog socijalnog fonda te u proračunu Grada Pazina. Ukupan proračun projekta iznosi 765.828 eura od čega je Gradu Pazinu iz sredstava Europskog socijalnog fonda dodijeljeno 560.000 eura odnosno 73,12% ukupnog iznosa projekta. Ostatak potrebnih sredstava iznosi 205.828 eura što je dužan osigurati nositelj projekta.

Nova radna mjesta i stručna podrška za učenike s teškoćama u razvoju

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u redovne i posebne programe u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin. Glavni rezultat projekta je osigurana stručna podrška pomoćnika u nastavi za 21 učenika s teškoćama u razvoju. Provedba projekta počinje od rujna ove godine i traje do kolovoza 2027. godine. Sve aktivnosti provode se u okviru Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pazina i partnerskoj ustanovi, Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin.

Grad Pazin ovim projektom nastavlja pozitivnu praksu. Samim projektom otvaraju se nova radna mjesta, dok se učenicima s teškoćama u razvoju pruža neposredna podrška u skladu s njihovim individualnim potrebama uključivanjem PUN/SKP kako bi se omogućilo ravnopravno sudjelovanje učenika s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom procesu i time spriječila njihova diskriminacija.

Tweet

Posljednje novosti