ZAPOČELA ŽENSKA KOŠARKAŠKA PREMIJER LIGA

Puljanke zamalo priredile iznenađenje na otvaranju sezone

Piše: Siniša Žulić

29.09.2024 - 22:30
ODLIČNA USPRKOS PORAZU - Karolina Škare (foto: Z. Ljubić)
ODLIČNA USPRKOS PORAZU - Karolina Škare (foto: Z. Ljubić)

U vrlo zahtjevnom otvaranju nove sezone ženske košarkaške Premijer lige košarkašice Pule ugostile su splitsku ekipu Košarkaške akademije Žana Lelas (KAŽL) i na kraju su poražene tek u posljednjoj četvrtini susreta. 'Zeleno-žute' su od splitske ekipe nedavno uvjerljivo poražene na turniru na svom parketu, a sad su posustale tek u posljednjih pet minuta susreta.

Odlična, organizirana i dominantna pod vlastitim košem ekipa Pule furiozno je krenula u susret pogocima sa svih pozicija te u prvoj polovici prve četvrtine nisu dozvolili Splićankama da zabiju koš iz igre (12:3). U nastavku četvrtine gošće međutim uspijevaju konsolidirati svoje redove i biti efikasnije u napadačkim akcijama te su na prvi odmor otišle s dva pogotka zaostatka za Puljankama (18:16).

I prva polovica druge četvrtine pripala je Puljankama koje su ponovile dobru igru s početka susreta te nakon pet minuta ponovno imale sigurno vodstvo (29:20). U sljedeće dvije i pol minute gotovo da nije bilo pogotka, gdje su košarkašice obje ekipe bile vrlo neprecizne te su tek domaćice s tri koša uspjele povećati svoje vodstvo (32:20), da bi u posljednje 43 sekunde prvog poluvremena ušle sa svojom najvećom prednošću na susretu (36:24). 

 

U drugom dijelu susreta preciznije Splićanke počele su topiti domaću prednost te treću četvrtinu završile sa samo tri pogotka zaostatka (54:51). Nakon posljednjeg odmora gostujuća igračica Nina Bilić tricom izjednačuje rezultat, a dva polaganja Karoline Škare i tricama Jelene Kapisode te Ivane Pešut uspjele su održavati minimalnu prednost do posljednje polovice zadnje četvrtine (66:65). No, u sljedećim napadima Bilić i Bošnjak svojim novim tricama donose vodstvo gošćama, koje pogotkom iza crte tri poena nije uspjela anulirati ni Lana Pačkovski i susret je na kraju čak i malo rezultatski previsoko otišao na splitsku stranu. U domaćim redovima briljantna je bila Karolina Škare s 21 pogotkom, 16 skokova te po tri asistencije i blokirana šuta.

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti