još jedan uspjeh mladog istarskog arhitekta

Sandro Užila panelist na konferenciji u Las Vegasu

Piše: Ivor Balen

30.09.2024 - 06:02
Sandro Užila
Sandro Užila

Sandro Užila, već dobro poznati mladi istarski arhitekt i dizajner, koji je prošle godine uredio kultni njujorški restoran Delmonico's, ponovo putuje u Ameriku.

Ovaj put posao ga vodi nešto zapadnije, u Las Vegas - grad koji nikada ne spava, svjetski poznat kao prijestolnica zabave i kockanja. No Sandrov odlazak u ovaj grad, kojeg nazivaju i "oazom zabave", nije nipošto vezan uz sve navedeno.

 

Nastupit će kao govornik na osmoj godišnjoj konferenciji udruge ACAP (Association of Croatian American Professionals), koja je osnovana s ciljem jačanja zajednice hrvatskih profesionalaca u Sjedinjenim Američkim Državama. Dvjesto odabranih poslovnih lidera će ove godine kroz četiri dana predavanja i radionica koje se održavaju u legendarnom Caesars Palaceu, istaknuti hrvatsku stručnost i globalne poslovne prakse, uključujući način poslovanja u SAD-u, pod temom ovogodišnje konferencije: "Hrvati: Globalno povezani. Lokalno oblikovani".

Kao govornik panela pod nazivom Doing business in Croatia (Poslovanje u Hrvatskoj), Sandro nam najavljuje da u Las Vegasu planira predstaviti i obrazložiti zašto je dobro uložiti u Hrvate - u ljude i talente, kao i zašto ih je dobro angažirati za rad u Americi. Prema svojem iskustvu rada u New Yorku, govorit će o sličnostima i razlikama o poslovanju u Americi i u Hrvatskoj.

Što se njegovog biznisa tiče, o čemu smo također pisali, kaže da se sve odvija željenim tijekom. Trenutno on i njegov tim rade na oko 80 projekata, koji uključuju stambene i poslovne zgrade, kuće za odmor, restorane, uređenja interijera i slično.

Ne preostaje nam ništa drugo nego našem mladom talentu poželjeti sve najbolje, uz poziv da nam se po povratku javi sa novim pričama i iskustvima od "preko bare".

Tweet

Posljednje novosti