friška istarska poduzetnica

Ako ste željni malo dobre energije, svratite u Vižinadu kod Manuele

Piše: Ivor Balen

27.09.2024 - 07:02
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

"Mi smo centar svega. Sve nam je blizu. U Poreču smo za 10 minuta, a odmah su nam Pazin, Pula, Trst, Rijeka. Meni je Vižinada predivna. Ne bih je mijenjala za ništa", kaže Manuela Ritoša Kodelja, friška istarska poduzetnica, koju smo posjetili nedavno za našeg đira Vižinadom. 

Manuela je godinama bila radnica u butigi u centru mjesta, koju je preuzela prije nešto više od godinu dana. Zašto smo posjetili baš Manuelu i njezin market Ela? Zato što je riječ o osobi koju, kako saznajemo, svi u mjestu obožavaju.

"To vam je najbolja ženska u Vižinadi", rekla nam je jedna prolaznica dok smo vodili kratki razgovor na klupici ispred butige. Ta rečenica sve ocrtava.  

 

"Šefica je odlučila izaći iz trgovine i muž mi je tada rekao da bi ja mogla preuzeti posao. Javila sam se na natječaj s obzirom da je prostor općinski i tako je krenulo", pojašnjava Manuela. 

Dodaje da joj je u početku bilo teško. Nije lako biti poduzetnik.

"Nije isto biti radniki biti šef. Ali svladala sam sve. U početku sam morala po cijele dane biti u butigi. Papiri, svašta. Ali sad mi je sjelo", kaže naša sugovornica. 

Posao joj, dodaje, ide odlično.

"Zadovoljna sam. Tu u mjestu su dva marketa, ali kod mene uglavnom dolaze domaći. Imamo dobar kruh i puno talijanske robe, što ih privlači. Naravno, dolaze i turisti, ali manje. Više volim kada su kupci naši ljudi", kaže Manuela, uz koju u Eli rade i dvije djelatnice.

Manuela i prodavačica Josipa Drenjančević

Na pitanje namjerava li širiti posao, kao iz topa odgovara uz smijeh:

"Ne! dovoljno mi je i ovo."

Manuela ima dvoje djece, šestogodišnje blizance Jana i Tea. Kaže da voze karting, s obzirom da joj se suprug, Manuel Kodelja, bavi tim sportom. Manuel i Manuela. I ona je nekad bila suvozačica, kaže, ali sad se u potpunosti posvetila butigi.

Ako ste željni malo dobre energije, svratite u Vižinadu u butigu kod Manuele. Nećete požaliti.  

Tweet

Posljednje novosti