aglomeracija ide dalje

U Umagu se nastavljaju radovi na EU projektu teškom 74 milijuna Eura

Piše: Istarski.hr

19.09.2024 - 10:48

Nakon kratke ljetne stanke, radovi u našem gradu nastavljaju se punom parom, i to na području umaške rive. Uz radove na rekonstrukciji naše prelijepe šetnice, ovih su se dana nastavili i radovi u okviru najvećeg EU projekta na našem području - „Poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeracijama Umag - Savudrija - Novigrad“, ukupne vrijednosti 73,9 milijuna EUR.

 

U okviru navedenog projekta, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji glavnog fekalnog kolektora „Broštolon“ na rivi, točnije na potezu od benzinske crpke na Punti do crpne stanice Broštolon, uz umaški potok. Radovi uključuju izvedbu novog cjevovoda od poliestera u duljini 790 m, čime će se u tom dijelu napustiti postojeći gravitacijski kolektor koji je zbog dotrajalosti bio pod utjecajem infiltracije mora u sustav odvodnje.

Riječ je o  višeznačajnom projektu za umašku zajednicu koji znatno podiže razinu kvalitete života, kao i zaštite okoliša i zdravlja Umažanki i Umažana, a u konačnici i na stvaranje potpuno nove vizure Umaga i okolnih naselja.

Tweet

Posljednje novosti