zastupnica 'možemo'

Radojčić premijeru Plenkoviću: 'Zašto stanovnici do neki dan nisu znali da će u Puli biti vojna baza?'

Piše: Istarski.hr

19.09.2024 - 10:02
Dušica Radojčić (Snimio Milivoj Mijošek)
Dušica Radojčić (Snimio Milivoj Mijošek)

O pulskom centru za obuku vojnih pilota govorilo se i na jučerašnjem zasjedanju Sabora. Podsjetimo, to je pitanje potegnula Dušica Radojčić (Možemo!) na nedavnom aktualcu Gradskog vijeća Pule, a gradonačelnik Filip Zoričić je o tome razgovarao s ministrom obrane.

Radojčić je potom i u Saboru, pozivajući se na Srbiju koja je otkrila da je prilikom kupnje francuskih borbenih aviona Rafalea sklopila 11 sporazuma o drugim oblicima suradnje, pitala što je sve naša Vlada potpisala te zašto stanovnici Pule nisu znali do neki dan da će tamo biti vojna baza.

 

"Prilikom odabira koje ćemo avione kupiti bio je konzultiran nadležni saborski odbor, koji je imao uvid u sve i, koliko se sjećam, apsolutno nitko nije imao ništa protiv. Nema zemlje na svijetu koja je takve ugovore stavila na internet", rekao je Plenković.

Dodao je da u Puli neće biti nikakav veliki centar nego da se radi o ideji škole za pilote. “Nije valjda da će ljudi u Puli imati probleme da se piloti obučavaju u zračnoj luci?”, upitao je.

A na opasku zastupnice da je njegova Vlada upropastila brodogradnju, naglasio je da je “Uljanik, baš kao i 3. maj, živ isključivo zbog odluka moje Vlade”.

Tweet

Posljednje novosti