tko će koga...

Korać će u Fažani imati protukandidata, i to možda baš iz vlastitih redova

Piše: Marcello Rosanda

18.09.2024 - 09:02
Foto: Istarski.hr/Srečko Niketić/PIXSELL
Foto: Istarski.hr/Srečko Niketić/PIXSELL

Neki kažu da je još rano špekulirati o lokalnim izborima koji će se dogoditi u proljeće 2025. godine, no u pojedinim gradovima i općinama ipak je već otprilike poznato tko će se kandidirati za čelnu poziciju izvršne vlasti, onu načelnika ili gradonačelnika. Manje je poznato tko će im biti konkurenti, a još je rijeđe da će se oni pojaviti iz redova iste stranke.

Kada je riječ o Fažani, tradicionalnom bastionu socijaldemokrata, teško da nas čekaju prevelika iznenađenja. IDS tamo nikada nije bio nešto značajno snažan, čak ni u vremenima kada drugdje je, nezavisni ne prolaze dobro, a otkad je otišla osebujna Lidija Udovički, koja unatoč velikoj galami ipak nije uspjela srušiti načelnika Radomira Koraća (SDP), gotovo pa se i ne nazire tko bi osim SDP-a tamo mogao vladati. No, nije Korać jedina mogućnost te stranke, ima i drugih, pa su sve glasnija šaputanja, i to upravo iz njihovih redova, da je na funkciju 'šerifa' tog malog ribarskog mjesta bacio oko Daniel Ferić, u javnosti poznat kao žestoki protivnik IDS-a i direktor fažankog Komunalca. U političkom angažmanu može se usput spomenuti da tu i tamo održi nekoliko konferencija za medije, te da je na prošlim lokalnim izborima bio kandidat za župana i skoro potukao Borisa Miletića (ex IDS).

Za provjeru mogućnosti da se između Koraća i Ferića dogodi svojevrstan okršaj, ako već i nije (u što nas uvjeravaju mnogi), obratili smo se obojici. Prvi odmah potvrđuje da će se ponovo kandidirati, dok je drugi oprezan, pa niti potvrđuje, a niti demantira naše špekulacije. Dakle, izgleda da u fažanskom SDP-u zasad vlada blaga konfuzija.

"Normalno da razmišljam o idućem mandatu, da završim sve projekte koje sam započeo", kaže Korać, a na opasku da će možda biti i još kakav pretendent iz redova SDP-a, kaže "neka općinska organizacija (SDP-a, op.n.) odlučuje o tome".

S druge strane, Ferić nije bio previše raspoložen za pitanje razmišlja li se kandidirati za načelnika Fažane.

"Izbori su daleko, uopće ne razmišljam o nikakvim izborima. No, ništa nije nemoguće", poručuje Ferić ostavivši tako otvorenu i tu mogućnost.

Tweet

Posljednje novosti