PRVENSTVO HRVATSKE U PODVODNOM RIBOLOVU

Loše vrijeme smanjilo ulov. Istrijani jako dobri u novigradskom akvatoriju

Piše: Siniša Žulić

17.09.2024 - 05:00
Josip Urti (Pješčana uvala, Pula) sa svojim ulovom
Josip Urti (Pješčana uvala, Pula) sa svojim ulovom

Na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u podvodnom ribolovu koje se proteklog vikenda održalo u Novigradu u organizaciji Sportskog ribolovnog kluba ‘Erik Radin’, ronioc ‘Pješčane uvale’ iz Pule Josip Urti stigao je do drugog mjesta i naslova viceprvaka Hrvatske. Urti bio je vodeći nakon prvog dana natjecanja te je u pet sati koliko traje jedno natjecanje ulovio 27,869 kilograma, ispred Stjepka Kesića (Strožanac Podstrana), kada su natjecatelji ronili u zoni natjecanja od Novigrada do Funtane. No Kesić je drugoga dana prvenstva na potezu od Novigrada do Savudrije imao najveći ulov natjecanja te na taj način obranio prošlogodišnji naslov državnog prvaka, ukupno njegov peti. Iza Urtija, na treće mjesto se plasirao Luka Ćoza (Zubatac Zadar).

 

Među prvih deset u ukupnom poretku, u konkurenciji 32 natjecatelja, bilo je još pet istarskih podvodnih ribolovaca. Marko Vujičić (Delfin Pula) je s ulovom od 28,16 kilograma u oba dana stigao do četvrte pozicije, a slijedili su ga domaći ribolovci Mario Dodici i Sven Carlin na petom i šestom mjestu. U konkurenciji 32 ribolovca, sedma i osma pozicija pripale su natjecateljima ‘Pješčane uvale’ Dejanu Mickoviću i Mateju Njavri.

- Jako smo zadovoljni odazivom natjecatelja, s obzirom da je ovo bilo najmasovnije pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u posljednjih petnaest godina. Sukladno rezultatima moje su postigli, pravo nastupa ima 33 natjecatelja. Drago nam je da su oduševljeni bili sami natjecatelji, ali i ljudi iz Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru. Ulov je bio sukladan vremenskim prilikama. Da one nisu bile tako loše sigurno bi se moglo uloviti i dvostruko više, ali u ovakvim uvjetima teško je bilo postići bolje rezultate pa smo čak bili u nedoumici da odgodimo prvenstvo za nedjelju, no na kraju je sve prošlo u najboljem redu rekla nam je Mariela Radin, predsjednica SRK ‘Erik Radin’.

Podvodni ribolovci ponovno će u vodu na državnom prvenstvu 11. listopada, kada je na rasporedu ekipno Prvenstvo Hrvatske u podvodnom ribolovu, a domaćin je Makarska.

Tweet

Posljednje novosti