Završeni Dani Grožđa u Bujama

Foto VELIKA TOMBOLA Nagrada od 10.000 eura završila u rukama Maura Furlana iz Buja

Piše: Nenad Čakić

15.09.2024 - 23:11
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Izvlačenjem glavnih nagrada Velike tombole na Trgu J.B. Tita završeni su ovogodišnji Dani grožđa koji su se od 13. do 15. rujna održavali u Bujama. Glavnu nagradu od 10 tisuća eura osvojio je Mauro Furlan u Buja, druga nagrada od 2.500 eura otišla je u ruke Heidi Branković iz Umaga, a treću nagradu od 800 eura osvojili su Aurora Krastić iz Kaštela i Jasna Poropat iz Kopra. Ukupno je prodan 6.241 listić.

Nakon tombole nekoliko tisuća okupljenih zabavljala je Klapa Sv. Juraj, istog dana u Istarskoj ulici nastupao je Bambus Band, a na Trgu slobode Pop Gunz Band.

 

Program 118. Dana grožđa započeo je u petak u 8 sati ujutro Dječjim Ex temporeom u starogradskoj jezgri, a svakog dana s početkom u 17 sati na Trgu Sv. Servula održavao se Vinski svijet s vrhunskim vinima s Vinske ceste Bujštine, autohtonim proizvodima te latino jazz glazbom.

Istog dana na 'crnom igralištu' odigrano je finale 23. malonogometnog turnira 'Memorijal Mario Bazjak', organizirani su Otvoreni podrumi, odnosno vinska šetnja starim gradom, a u atriju POU Buje održan je turnir u mori cantadi.

U glazbenom dijelu programa prvog dana manifestacije sudjelovali su Fjaka band, Bukaleta, DJ Lovro, Mauro Staraj & La Banda i Mambo Kings.

Koncert Gorana Karana 

Glavni događaj u subotu bio je veliki koncert Gorana Karana na Trgu J.B. Tita. U glazbenom djelu subotnjeg programa još su nastupili Ansambel Snežnik u Istarskoj ulici, Anelidi na Trgu Slobode, Black & Blue Band na Trgu Sv. Servula i Merqury Tribute Band na Trgu J.B. Tita.

Subotnji program započeo je smotrom i IPO ptičara i goniča, te revijom mladih pasa na streljani Rozolija i teniskim turnirom za mlađe uzraste na terenima TK Buje počinju.

U Istarskoj ulici organiziran je susret i izložba oldtimer vozila, te Dan otvorenih vrata Kickboxing kluba Buje. U Lovačkom domu Udruga Umirovljenika Buje organizirala je 5. Ženski boćarski turnir.

U poslijepodnevnim satima udruga Boletus Bujštine je ‘pored magnolija' priredila Gljivarski kotlić, a u Zajednici Talijana Buje održan je tradicionalni turnir u briškuli i trešeti. Istovremeno se na terenima TK Buje održao teniski turnir 'Memorijal Stojanka Puzigaća’. 

U večernjim satima na Trgu slobode održana je radionica za djecu i mlade, personalizacija majica Dani grožđa 2024 te degustacija tradicionalnih kolača na bazi grožđa. U sportskoj dvorani održan je rukometni turnir 'Memorijal Dario Cimador', a na Trgu Slobode priređene su predstave dramskih skupina 'FIOI CI Buie' i 'D-Day'.

Nedjeljni program započeo je natjecanjem u gađanju glinenih golubova na streljani Rozolija u organizaciji LD 'Fazan’ Buje. Na terenima TK Buje održani su teniski turniri za mlađe uzraste, a u sportskoj dvorani TOŠ E. De Amicis odbojkaški turnir u organizaciji OK Buje.

Na lokaciji ‘pored magnolija' organizirano je umjetničko oslikavanje drvenih bačvi. Na Trgu Sv. Servula priređena je demonstracija i pokazne vježbe hrvanja, a u Istarskoj ulici održan je Susret i izložba old timer Tomos motora.

Na Trgu J.B. Tita organizirana je humanitarna prodaja krostata od 2024 bobica, zatim mimohod alegorijske povorke, a potom najiščekivanija Velika tombola.

Tweet

Posljednje novosti