judo grad prix zagreb

Pulski borac popeo se na postolje na jakom turniru u Zagrebu

Piše: Siniša Žulić

15.09.2024 - 01:30
Robert Klačar (Tino Marić / HJS)
Robert Klačar (Tino Marić / HJS)

Pulski borac Robert Klačar, član judo kluba „Istarski borac“ – Pula“ osvojio je brončanu medalju na zagrebačkom Grand Prix-u, a to mu je pošlo za rukom u borbi za broncu protiv Gruzijca Bachana Bolkvadzea. Izuzetno snažna kategorija do 73 kilograma brojala je sveukupno 35 natjecatelja, a Klačar je u kvalifikacijskim borbama upisao tri pobjede i poraz. Bolji je bio od Michaela Marcelina iz Brazila, španjolca Antona Shuhalieieva te poljskog borca Wiktora Mrowczynskija. U četvrtfinalu je poražen protiv Azerbajdžanca Ibrahima Aliyeva.

- Kakvi mogu biti dojmovi?! Preponosan sam, ipak je ovo moja prva Grand Prix medalja! Mislim da sam u Zagrebu imao i prvu Grand Prix pobjedu, nisam siguran, ali uglavnom presretan. Medalja na Grand Prixu, izuzetno težak turnir, presretan sam, nije krio zadovoljstvo brončani Puležan.

 

Vrlo zadovoljan bio je i hrvatski izbornik te trener Istarskog borca Dean Ilić.

- Dojmovi su sjajni, Robi je napravio stvarno ogroman iskorak u kvaliteti. Nakon dugog perioda ozljeda, operacije ramena, promjene kategorije, ostao je uporan, trenirali smo jako. Prošli ciklus bio je cilj da se dignemo za jednu stepenicu, to smo uspjeli, sada je bio cilj da se dignemo na još jednu, da pokažemo da je konkurentan na najvišoj razini, na IJF tour-u. To je danas stvarno pokazao, bio je odličan cijeli dan, posebno mi je drago zbog njega da je stvarno toliko godina muke, ovako dolazi na naplatu, rekao je Ilić.

Njegov brat Dani Klačar u kategoriji do 66 kilograma nažalost nije stigao dalje od drugog kola. Nakon što je u svom prvom nastupu slavio protiv austrijskog borca  Marcusa Auera, u sljedećem je krugu bio poražen od izraelca Erana Fiksa  te tako ostao bez prilike da se bori za medalju. 

Tweet

Posljednje novosti