FISH FEST

Foto Morske delicije zavladale su ribarskim molom u Karigadoru

Piše: Istarski.hr

01.09.2024 - 12:10
Pedoći na buzaru završili su gotovo na svim pladnjevima (Snimio: Milivoj Mijošek)
Pedoći na buzaru završili su gotovo na svim pladnjevima (Snimio: Milivoj Mijošek)

Dok je pregršt plivarica osvjetljavalo pučinu zapadne obale Istre, više doduše prema jugu i pulskom akvatoriju gdje su promatrači mogli pomisliti da se u moru odjednom stvorio gusto naseljeni otok, na ribarskom molu u Karigadoru se jučer navečer sa svim guštima jeo njihov ulov od toga dana na Fish Festu, koji su organizirali Općina Brtonigla i tamošnja Turistička zajednica. No, nisu samo srdele bile na jelovniku. S roštilja se širio miris domaćih kalamara, onih malih, rekli bismo najslađih, a na gotovo svim su se pladnjevima mogli vidjeti i pedoći na buzaru.

 

Sve to bi, što se nas tiče, bilo dovoljno za pravu feštu morskih plodova, no ne i za one koji su spravljali te delicije. Ponudu su obogatili salatom od hobotnice, mariniranim sardonima, kapešantama, koje su, pronio se takav glas, najbolje upravo u ovom kraju, na ploči… Da ne nabrajamo u beskraj. Koliko je takva ponuda dobrodošla na feštama uz obalu pokazuje red koji se stvorio ispred dva štanda na kojima su se pripremale isključivo morske dobrote. Bio je toliki da se fešta zapravo proširila s mola na obalu. A zvukovi koje su ispuštali jedači bili su jasan pokazatelj da im je hrana itekako bila u tek pa su ubrzo, zadovoljnih želudaca, pred pozornicom zaplesali uz glazbu Alfa Time Banda.

Nažalost, ovom se feštom primakao kraj bogatim ljetnim zbivanjima u Karigadoru. Bio je ovo posljednji takav događaj u trilogiji koju su ove godine organizatori priredili na ribarskom molu. Direktorica TZ-a Brtonigla Michelle Pilat podsjeća što su sve posjetitelji Karigadora mogli vidjeti i doživjeti tijekom ljetnih mjeseci.

- Ljeto smo počeli Rock and Mollom, gdje se na ribarskom molu mogla čuti odlična rock glazba, a nudila se hrana iz street food vozila. Sredinom srpnja tradicionalno organiziramo ribarsku feštu Sapori di Mare koja traje dva dana. Sve smo na kraju zaokružili Fish Festom, budući da je Karigador poznat po ribarima i da se ovdje većina obitelji bavi ribarstvom, kaže Pilat.

Gotovo bi se moglo reći da je i nju iznenadio veliki broj gostiju na Fish Festu. „I više smo nego zadovoljni interesom ljudi i posjetom ovoj manifestaciji, pogotovo kad znamo da je ovo posljednji vikend u kolovozu i da posvuda u Istri ima jako puno događanja. No, mi ovdje imamo kamp u kojem je 10 tisuća gostiju, što se može osjetiti i na Fish Festu“, zaključuje Pilat.

Tweet

Posljednje novosti