U nedjelju započinju Dani Zigante tartufa

19.09.2013 - 06:06
Giancarlo Zigante
Giancarlo Zigante

Na konferenciji za medije održanoj 18. rujna u Livadama najavljeni su Dani Zigante tartufa 2013. koji počinju u nedjelju, 22. rujna i trajat će do 3. studenoga. Na otvorenju, uz prisustvovanje visokih županijskih i gradskih predstavnika bit će prisutan i počasni gost, bivši ministar kulture Bosne i Hercegovine, poznati glumac Emir Hadžihafizbegović.

Kako je rekao Giancarlo Zigante, istarski kralj tartufa, ovogodišnja sezona bolja je od lanjske i očekuje da će sajam zadovoljiti sve posjetitelje. Ove godine je sasvim drugačiji pristup organizaciji, budući da je Hrvatska članica EU-a i nema više granične barijere pa se tartuf može kupiti i slobodno ponijeti u zemlje odakle su posjetitelji.

Što se tiče izložbenog prostora, on je ove godine veći, tako da će svoje proizvode, ne samo tartufe, moći izložiti stotinjak izlagača, kako je kazao Adriano Zigante. Važno je znati da će se u Livadama na sajmu Zigante tartufa naći i drugi autohtoni proizvodi koji kvalitetom i tradicijom privlače degustatore i konzumente iz cijeloga svijeta. Sajam je idealna prilika za upoznavanje, degustaciju i prezentaciju tartufa.

Upravo po završetku konferencije za medije naišla je skupina gostiju iz Njemačke, Engleske, Austrije i Nizozemske, a Dani tartufa tek su najavljeni. Očekuje se da će, dok ti dani traju, sajam posjetiti pedesetak tisuća posjetitelja ne samo iz  Europske unije nego i zemalja Dalekog istoka. Razumljivo, jer skupocjena gljiva pravi je magnet za dolazak posjetitelja u svjetski centar istarskoga bijelog tartufa, jedinstveno trgovište u Livadama, Istri, Hrvatskoj...

 

 

Tweet

Posljednje novosti