STRELJAŠTVO: novigrađanima lovorike

Istarski olimpijac najbolji i u Kupu Hrvatske

Piše: Siniša Žulić

26.08.2024 - 17:00
Pobjedničko postolje Kupa Hrvatske
Pobjedničko postolje Kupa Hrvatske

Novigradski strijelac Giovanni Cernogoraz, član novigradskog Gusara, pobjednik je Kupa Hrvatske u gađanju letećih meta discipline trap. Na natjecanju koje je održano na streljani Luže - Odranski obrež u Zagrebu, Cernogoraz je slavio sa 46 pogođenih meta u finalnoj seriji. 

Finale je izborio i njegov klupski kolega Francesco Ravalico, koji je imao najbolji rezultat kvalifikacijske serije s 119 pogodaka, jednim više od Cernogorza, no u finalu je pogodio 30 meta što je bilo dovoljno tek za plasman ispod postolja, na četvrto mjesto. Matej Špoljarec zauzeo je 15. mjesto s 112 pogodaka u kvalifikacijskoj seriji, dok su vrlo dobar rezultat polučili i mladi članovi Gusara Diego Duniš sa 112 pogodaka, te Antonio Chiavalon koji je pogodio jednu metu manje. Carlo Duniš bio je 25. (105 pogođenih meta), Niko Pekoč 28. (98 pogodaka), a Luka Sršek 30. (88 pogodaka).

 

U ekipnom dijelu Novigrađani su također stali na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Giovanni Cernogoraz, Francesco ravalico i Matej Špoljarec slavili su sa ukupnim rezultatom od 349 pogodaka, ispred Osijeka 1784 te trećeplasirane Podravine.

Tweet

Posljednje novosti