Razna zabavna događanja

Ovo je nekoliko dobrih razloga za posjet središnjoj Istri

26.08.2024 - 21:02

Završava kolovoz i ljeto je već na izmaku, ali kako bismo lakše preživjeli povratak rutini i završetak godišnjih odmora, Turistička zajednica središnje Istre još uvijek organizira zabavne događaje na svome području. U nastavku otkrijte što nas sve čeka ovoga tjedna, a pronađite i jedan kratki uvid u rujanska događanja.

Za početak – upoznajmo područje Turističke zajednice središnje Istre! Pitate se kako, za to imate priliku svakoga tjedna, od ponedjeljka do četvrtka, sve do 15. rujna. Prošetajte pitoresknim mjestima središnje Istre u besplatnim razgledima naziva Central Istria free walk tour, koji se održavaju od ponedjeljka do četvrtka, prema sljedećem rasporedu: ponedjeljkom razgled Pićna i Gračišća, utorkom Pazina, srijedom Svetog Petra u Šumi i Tinjana te četvrtkom razgled Svetog Lovreča.

Gledanje filma pod zvjezdanim nebom poseban je doživljaj, ovoga tjedna Kino na otvorenom održat će se 27. kolovoza u Boljunu s projekcijom filma Sjevernjačka utjeha, 28. kolovoza u Tinjanu s filmom Neustrašiva njuška te 30. kolovoza u Karojbi s filmom Badman. Ovo je idealna prilika za obitelji, parove i sve ljubitelje filma za provođenje večeri na svježem zraku, uz odličnu zabavu.

 

Svakoga smo se četvrtka u Svetom Lovreču družili s lokalnim proizvođačima te kušali njihova vina, rakije, maslinovo ulje, slastice, sir, pršut i ostale delikatese u manifestaciji Gušti Lovreča. Ovoga se četvrtka, 29. kolovoza s početkom u 19:00 sati, održavaju posljednji ovogodišnji Gušti Lovreča. Očekuje vas koncert 2BMB banda, turnir u cornholeu i velika tombola. Manifestacija je to koju jednostavno morate posjetiti!

Nedjelja, 1. rujna, rezervirana je za sve ljubitelje aktivnoga turizma. Turistička zajednica središnje Istre organizira još jednu besplatnu šetnju svojim područjem, u općini Lupoglav. Šetnja započinje u 9:00 sati te je predviđeno trajanje od 4 sata na stazi Mahrenfells – Lupogliano, dugačkoj 12 kilometara. Broj sudionika je ograničen, a uzimajući u obzir popularnost ovih šetnji, svoje mjesto morate rezervirati odmah. Prijave se zaprimaju mailom na info@central-istria.com ili pozivom na broj +385 52 622 460.

I rujan će događanjima biti bujan!

Bliži nam se kraj ljeta, ali ne i kraj događanja u središnjoj Istri, tako da nas u Svetom Petru u Šumi, 5. rujna čeka Latino Party s početkom u 20:00 sati. U sklopu događanja održat će se kratka radionica bachate, nakon čega slijedi večer ispunjena latino plesnom muzikom. Dođite i zaplešite u ritmu ljeta!

Ljetni noćni sajam S klobasicom u EU ove će se godine održati 6. i 7. rujna u Sv. Ptru u Šumi, njime se promovira tradicija hrvatskih kobasičarskih proizvoda i ostalih suhomesnatih proizvoda. Tijekom dana uživamo u slasnim zalogajima, a navečer uživamo u zabavnom programu – 6. rujna na pozornicu stižu Etaloni bend i klapa Nevera, a 7. rujna Opća opasnost i Remix band.

Svi ljubitelji poznatog nam crvenog gaziranog pića – Pašarete – pozvani su na proslavu 100. godišnjice ovoga pića, koja će se održati 7. rujna s početkom u 18:30 sati u Pazinu. Čujemo da vas tamo očekuju neka iznenađenja, a znamo da će vas zabavljati Iva Gortan, Mateo Pilat i Robert Meister, a potom i popularni Gustafi.

U nedjelju, 8. rujna, zapjevat će nam jedan slap – Sopot sope. Manifestacija je to u sklopu koje ćete kraćom šetnjom od 4 kilometra prošetati do impresivnoga slapa Sopot, a potom uživati u ponudi lokalnih proizvođača i koncetru Roberta Mikuljana u 19:00 sati te Etno skupine Šćike u 20:00 sati.

Tweet

Posljednje novosti