ISTARSKI.HR JEDINI PISAO O TOME     

Peđa Grbin prvi put javno progovorio o mogućoj kandidaturi za gradonačelnika Pule

Piše: Nenad Čakić

23.08.2024 - 13:06
Peđa Grbin u Puli
Peđa Grbin u Puli

Predsjednik SDP-a na odlasku Peđa Grbin prvi je put u javnosti progovorio o mogućnosti da bude kandidat SDP-a za gradonačelnika Pule. O tome je do sada jedini pisao Istarski.hr. Naime, iz dijela istarskog SDP-a početkom ljeta krenula je inicijativa da IDS i SDP zajedno podrže Peđu Grbina za gradonačelnika Pule, a da zauzvrat SDP podrži IDS-ovog kandidata za župana.

 

Grbin se naime namjerava vratiti živjeti u Pulu te istovremeno i dalje biti važna politička figura, a to može samo kao gradonačelnik Pule. Naravno, Peđa Grbin za gradonačelnika Pule može biti izabran samo ako mu, uz njegov SDP, podršku pruži i IDS.

Grbina je o mogućoj kandidaturi za gradonačelnika pitao Domagoj Novokmet na N1 televiziji.

“Nijedna vrata ne zatvaram, nijednu mogućnost ne isključujem, ali prije toga ću razgovarati s novim predsjednikom i gradskom organizacijom. Takva odluka u ovom trenutku ne postoji”, rekao je.

Grbin ne smatra da se Pulom trenutno upravlja na dobar način, kaže da bi uspjeh bio da sljedeći gradonačelnik ili gradonačelnica Pule bude iz redova SDP-a te da ne odbija unaprijed mogućnost da se upusti u tu bitku.

Peđa Grbin je u razgovoru za N1 televiziju potvrdio ono o čemu naš portal piše već više od mjesec dana – da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika Pule.

Inače, Grbin je već jednom bio kandidat za gradonačelnika Pule. Na lokalnim izborima 2013. godiine u prvom krugu je kao kandidat koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS-SDAH osvojio 24,54 posto glasova, a u drugom krugu je izgubio o kandidaata IDS-a Borisa Miletića. Miletić je osvojio 59,50, a Grbin 37,51 posto glasova.

Tweet

Posljednje novosti