hitna pomoć stigla iz zraka

Video Prva helikopterska intervencija u Pazinu: spašen ljudski život, očevici pod dojmom. Pogledajte snimku

Piše: Igor Radić

22.08.2024 - 15:59
Foto: Grad Pazin
Foto: Grad Pazin

U Pazinu je 22. kolovoza zabilježen prvi slučaj hitne helikopterske intervencije, a zahvaljujući brzoj reakciji spašen je životno ugroženi pacijent, doznaje Istarki.hr, koji je u posjedu snimke slijetanja na Gradski stadion.

Iz Grada Pazina zahvalili su preko društvenih mreža svima uključenima u intervenciju, hitnoj pomoći, liječnicima i vatrogascima.

„Bilo je vrlo emotivno sve to gledati, još sam pod dojmom. Drago mi je da nešto ovakvo postoji u našem gradu, da to funkcionira i, eto, spašava živote“, rekla nam je jedna prolaznica koja je svjedočila helikopterskoj intervenciji.

 

Pazin se, naime, od sredine srpnja priključio projektu Zavoda za hitnu medicinu te je uredio lokaciju na stadionu za helikoptersku službu. Zahvaljujući tome, Zavod, po potrebi, zove pomoć iz zraka, koja stiže iz Primorsko-goranske županije. Pacijent se, prema protokolu, odvozi u Rijeku.

„Ovom prilikom apeliramo na građane da ne ostavljaju vozila na prilazu sletnom mjestu uz Gradski stadion kako bi službe uvijek imale neometan pristup, jer radi se o sekundama koje su u ovom slučaju bile presudne“, objavili su iz Grada Pazina.

Tweet

Posljednje novosti