OKUPILA SE FUTSAL REPREZENTACIJA

Još jedan Puležan na reprezentativnom popisu za Svjetsko prvenstvo

20.08.2024 - 18:46
Manolo Bilić (foto: Luka Stanzl / PIXSELL)
Manolo Bilić (foto: Luka Stanzl / PIXSELL)

Izbornik hrvatske futsalske reprezentacije, Marinko Mavrović, objavio je popis igrača za nastup na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu.

Na Mavrovićevom popisu našli su se očekivano i dvojica igrača Stanoinvest Futsal Pule, David Mataja i Niko Vukmir, a pretpoziv je upućen još jednom pulskom igraču - Manolu Biliću.

Reprezentacija u Prelogu odrađuje prvi dio priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava od 14. rujna do 6. listopada u Uzbekistanu. Nakon što je iz sigurnosnih razloga otkazan odlazak u Teheran gdje je reprezentacija trebala odigrati dvije prijateljske utakmice s Iranom, dogovorena je prijateljska utakmica s Mađarskom 25. kolovoza u Budimpešti.

 

- Pripreme teku prema predviđenom planu i programu. Malo nas je poremetilo otkazivanje utakmica protiv Irana koje bi bile jaka provjera pred nastup na Svjetskom prvenstvu, ali zahvalni smo Mađarskoj koja nam je izašla u susret pa ćemo uspjeti odigrati generalku uoči završnog dijela priprema u Slavonskom Brodu od 2. rujna, kad će nam se priključiti i Antonio Sekulić koji je trenutačno s klubom na turniru u Vijetnamu. Igrači su maksimalno motivirani i fokusirani na rad, iz dana u dan podižemo razinu forme i vjerujem da će momčad kad počne prvenstvo biti u optimalnom stanju, rekao je izbornik Marinko Mavrović.   

Hrvatska će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu odigrati 14. rujna u Bukhari protiv Tajlanda, uslijedit će dvoboj s Brazilom 17. rujna, također u Bukhari, a treća utakmica u skupini, protiv Kube, na rasporedu je 20. rujna u Tashkentu. Plasman u osminu finala osigurat će dvije najbolje momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. (HNS)

Tweet

Posljednje novosti