igrali se nogomet i briškula

Foto U Baratu održana tradicionalna pučka fešta Šistova

Piše: Istarski.hr

18.08.2024 - 12:23

U Baratu je proteklog vikenda povodom prikodražanske tradicionalne pučke fešte "Šistova" održan 5. jubilarni malonogometni turnir i turnir u briškuli.

Razigravanje po skupinama održano je na igralištu za male sportove u Baratu, dok je završnica uslijedila drugi dan kada je održan i prvi turnir u briškuli.

Za prve četiri nagrade turnira u briškuli borilo se društvo iz Radetići, Kanfanara, Svetvinčenta, Žminja, Tupljaka, Kaštelira, Višnjana, Rovinja i drugih okolnih mjesta.

 

Naslov najbolje malonogometne momčadi i večeru u rovinjskom restoranu Brancin kao i vinski paket osvojila je momčad MNE Valdebek, koji su dali i najboljeg igrača turnira, Nebojšu Stjepanovića, te najboljeg vratara Dragana Đokića.

Novčane nagrade i lopte osvojila je drugoplasirana momčad Elektroservis Lovrić, trećeplasirana momčad Novo Šijana CB Bolero, te rovinjska momčad Ampelea, koja je osvojila četvrto mjesto i iz čijih redova dolazi i najbolji strijelac turnira Jure Glavaš.

Prema riječima organizatora iz Udruge Prikodraga, cilj im je nastaviti prepoznatljivu sportsku aktivnost i manifestacije tijekom cijele godine, te i dalje uključivati ljubitelje futsala i rekreativce za bavljenje sportom. 

Sudionike su kroz dvodnevni turnir zabavljali DJ Namzi i mladi harmonikaši Lucija Božac i Gabriel Milohanić, a nakon proglašenja pobjednika i dodijele pehara i nagrada, prijateljsko se druženje nastavilo do sitnih noćnih sati uz riječku grupu Swing.

Manifestacija je i ove godine imala humanitarni karakter. Za 11-godišnjeg Mihaela prikupljala su se sredstva radi odlaska na neurorehabilitacijske robotske terapije kako bi mogao učiniti prve korake.

Tweet

Posljednje novosti