ISTARSKA POLICIJA POTVRDILA

U Istri novih 12 kamera za nadzor brzine. Pogledajte lokacije!

Piše: Nenad Čakić

16.08.2024 - 08:10
Postavljanje nove kamere u Plominu (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Postavljanje nove kamere u Plominu (foto: Kristian Stepčić Reisman)

Diljem Istre posljednjih su dana na više novih lokacija postavljene kamere za nadzor brzine. Naš portal pisao je o novim kamerama u Podbermu i Plominu, a o ostalim lokacijama građani su povremeno izvještavali na društvenim mrežama.

 

Iz policije su nam potvrdili da su „zbog povećanja stanja sigurnosti na dionicama cesta na području PU istarske koje su prometno opterećene motornim vozilima i na kojima se čine prometni prekršaji, postavljeni uređaji za nadzor prometa, a sve u cilju bolje kontrole stanja na prometnicama, smanjenja broj prekršaja brzine, ali i kažnjavanja nesavjesnih vozača“.  

Stoga su novi uređaji za nadzor prometa postavljeni na lokacijama u Potpićnu – DC 64, Plominu – DC66, Čepić Polju – DC500 i Podbermu – DC48, a u postupku je postavljanje uređaja na još osam lokacija i to na ŽC 5007 u Motovunu, na DC 75 nedaleko Tara, na DC 44 kod Buzeta, na DC200 kod Krasice, na DC 44 kod Lupoglava, na LC 5041 kod Vižinade, na ŽC 5013 kod Cerovlja i na ŽC5209 kod Cvitani.

Građani zadovoljni

"Nisam samo vlasnik dvaju ugostiteljskih objekata, nego i živim uz samu cestu. Zadnjih godina, pogotovo otkako je cesta popravljena i u boljem stanju, a i auti su bolji i brži, trpimo - ja bih to nazvao - cestovni terorizam. Malo ljudi se pridržava ograničenja u prometu. Stranci malo, a naši pogotovo ne. I kamioni i autobusi prebrzo voze, i sva sreća da se svih ovih godina nije dogodila neka tragedija, pa da bi to bio razlog da se ograničava promet na taj način", komentirao je postavljanje kamere u Plominu poznati ugostitelj Loris Knapić. Inače, brzina je u naselju Plomin limitirana na 50 kilometara na sat.

Tweet

Posljednje novosti