PROMETNO LJETO U ROVINJSKOJ SVLAČIONICI

Aljoša Sirotić: Često puta velike najave budu samo teret

Piše: Siniša Žulić

16.08.2024 - 05:02
Aljoša Sirotić, trener Rovinja (foto: Milivoj Mijošek)
Aljoša Sirotić, trener Rovinja (foto: Milivoj Mijošek)

Rukometaši Rovinja prvi su od istarskih prvoligaških momčadi započeli s pripremama uoči ovogodišnjeg prvenstva. Od ponedjeljka se radi svakodnevno, izuzev jučerašnjeg praznika, a nakon prva tri tjedna u planu je i nekoliko pripremnih susreta. Iako do početka prvenstva ima mjesec i pol dana, pojačani rad trebati će svakako njihovom treneru Aljoši Sirotiću da ‘uštima’ rovinjski rukometni orkestar, s obzirom na brojne promjene u igračkom kadru koje su im se dogodile ovoga ljeta.

- Da, bilo je baš prometno. Promijenili smo jako puno igrača i to će sada biti jedna potpuno nova momčad, s obzirom da će tek dvojica prvotimaca iz prošle sezone biti i sada u početnoj postavi. Krenuli smo nešto ranije no ovaj prvi tjedan se radi nešto lakšim tempom, s obzirom da nam još nisu pristigli svi igrači, pa smo pridružili i nekoliko mlađih. Mislim stoga da u prvom dijelu nema smisla igrati pripremne utakmice, dok ćemo poslije igrati s Porečom i Umagom te još nekoliko utakmica s njemačkim ili austrijskim momčadima koje dolaze na pripreme. Želja je kroz jače utakmice vidjeti gdje smo i koliko smo spremni za natjecanje, rekao je trener Aljoša Sirotić.

 

Rovinježe su u ljetnoj stanci napustili Teo Popović, koji se vratio u redove matičnog Poreča, Toni Vinković nastaviti će karijeru u drugoj austrijskoj ligi, više neće biti ni Matka Bolanče, Mateja Cindrića te kapetana Tonya Zareva koji se oprostio od aktivnog igranja. Patrik Bačić odlazi na studij u Zagreb, no tamo će trenirati i trebao bi ipak biti od pomoći svom klubu na službenim utakmicama vikendom. Redove su popunili desno krilo Filip Mataija, pristigao iz Slatine i jedan od najboljih prošlogodišnjih strijelaca u Prvoj rukometnoj ligi - sjever te crnogorski pivot Nikola Đurković, koji je svojevremeno igrao i u premijerligašu Dubrovniku. Početkom rujna očekuje se još dolazak vratara Valentina Shatkovskog iz makedonskog Pelistera Eurofarm te dva crnogorska vanjska igrača.

- Od onoga što smo imali prilike vidjeti dosad, igrači koji dolaze su vrlo kvalitetni za našu razinu takmičenja pa smatram da bi po kvaliteti trebali biti na prošlogodišnjoj razini. Mali deficit imati ćemo na vanjskim pozicijama te činjenici da nam predstoji uigravanje, no vjerujem da bi sa dovedenim igračima trebali ponovno biti dobri, kaže Sirotić.

Rovinj posljednjih sezona uvijek ‘puca’ na najviše pozicije, a želja im je bila boriti se i za plasman u Premijer ligu. No uvijek su ostali ‘malo kratki’ u tim svojim ambicijama. 

- Pa uvijek imamo velike želje i ambicije, no ja ne volim ništa najavljivati, pogotovo u ovakvoj situaciji sa potpuno novom momčadi. Vjerujem da ćemo igrati dobro i da ćemo se uspjeti nositi sa svima, pa ćemo vidjeti. Često puta velike najave budu samo teret. Bitno mi je da rastemo i igramo što bolje pa će iz toga doći i rezultat. Po meni je liga ove sezone puno izjednačenija i biti će neizvjesno u mnogim susretima. Teško će se bilo koja ekipa odvojiti kao što je to prošle godine učinio Zamet, a krugu favorita vidim sve tri istarske momčadi. Prošle sezone odradili smo u okviru naših mogućnosti, a mogli smo sakupiti i koji bod više, dodaje trener Sirotić.

Na početku sezone Rovinježe odmah očekuje istarski derbi u Buzetu, mjestu gdje je sadašnji rovinjski trener odrastao i u čijem je dresu zabilježio veliku karijeru, zaključenu nastupom u Premijer ligi i europskim nadmetanjima. 

- Prednost Buzeta je što iz godine u godinu mijenjaju vrlo malo igrača te se igra samo nadograđuje, o čemu svjedoče i njihovi rezultati. Uz njih tu naravno vidim kao prve favorite Umag, koji kao i Buzet ima kvalitetnu momčad i trenere, tako da će biti jako uzbudljivo, kaže Sirotić o svojim suparnicima i nekadašnjim kolegama Mariju Sirotiću koji vodi momčad Umaga te Ranku Siliću strategu Buzećana.

Tweet

Posljednje novosti