ROVINJCI SE PRIPREMAJU ZA NADOLAZEĆU SEZONU

Turistička sezona 'kroji' trećeligaške ambicije u gradu Svete Eufemije

Piše: Siniša Žulić

15.08.2024 - 08:30
Alen Jurić, trener Rovinja (foto: S. Žulić)
Alen Jurić, trener Rovinja (foto: S. Žulić)

Nezahvalno je tijekom ljeta biti trener momčadi u turističkoj sredini. Pogotovo, kao kad je to slučaj kao s Rovinjem, gdje iz prošle sezone nosiš ‘breme’ odličnog rezultata. Jer Rovinjci su u prošloj sezoni Treće nogometne lige - zapad bili pravo iznenađenje te do posljednjeg kola bili u igri za prvenstveni naslov. A minimalni poraz u derbiju sezone na pulskoj Verudi protiv Uljanika usmjerio je na kraju u viši rang njihovog najvećeg prošlosezonskog rivala.

Tijekom ljetne pauze među ‘kanarincima’ je bilo možda i najmanje promjena što se igračkog kadra tiče. Stigli su im Dominik Žgomba iz Uljanika te vratar Istre 1961 Marko Jurišić. Iz županijskog prvoligaša Istre-Pula pristigao je i mladi ukrajinac Ihor Melnyk. No najveća promjena dogodila se u stručnom stožeru gdje je Nina Kosa na klupi ‘žutih’ sa zapadne obale Istre zamijenio Alen Jurić, kojemu će ovo biti treći mandat čelnog čovjeka rovinjske struke, nakon pet godina izbivanja iz grada pod Svetom Fumom.

- I svaki put mi je bilo lijepo, stoga mogu samo zahvaliti predsjedniku kluba što me je ponovno pozvao, ne krije zadovoljstvo novi rovinjski trener Jurić. 

- Pripreme su u punom jeku, no kao što je to normalnu u turističkim sredinama sezonski rad značajno remeti ritam rada pa treninge moramo prilagođavati radnim obvezama igrača. Za pripremne utakmice se često ‘krpamo’ kako stignemo tako da nije baš jednostavno. No dobra stvar je što je ekipa uigrana jer nije bilo mnogo promjena tijekom ljeta. Osim dva tri igrača svi ostali su na okupu, dodaje rovinjski strateg.

 

A u dosadašnjem pripremnom razdoblju snage su odmjerili s Banjolama gdje su pobijedili rezultatom 1:0, potom su poraženi od Uljanika s 4:0, da bi sinoć remizirali s labinski Rudarom (3:3). Do početka prvenstva očekuju ih još dvije prijateljske utakmice, u nedjelju sa susjednom Mladosti iz Rovinjskog sela, a onda slijedi ‘generalka’ s Bujama 24. rujna. S obzirom na visoke pozicije na ljestvici koje su zauzimali protekle dvije sezone, Rovinj svi svrstavaju među favorite ovogodišnjeg trećeligaškog natjecanja.

- Pa ne bih rekao da smo favoriti. Ostale ekipe u ligi su se značajno pojačale, dok ćemo mi ulaziti u optimalnu formu nakon završetka turističke sezone. Naravno, ne bježim od rezultata koje je Rovinj postigao prošlog prvenstva, no uvijek je lakše igrati kao novak u ligi, nego sada kada svi znaju što smo postigli i sigurno će se drugačije igrati protiv nas, dodaje Jurić. 

Raspored prvenstva u Trećoj nogometnoj ligi - zapad, koja započinje 31. kolovoza, donio im je već u prvom kolu lokalni derbi na Valbruni protiv Pazinke te potom gostovanje u Kostreni kod Pomorca.

- Pazinka nam je tradicionalno neugodan protivnik, a i ostatak konkurenata u prvim kolima su ‘starosjedioci’ u ligi. Svaka će utakmica biti teška, dok ne ulovimo pravu formu, no naš se plan svakako neće mijenjati i idemo na pobjedu u svakom susretu. Nemamo pritisak da moramo biti pri vrhu, iako misli da možemo ponoviti prošlogodišnji rezultat no ne želim najavljivati neke lude ambicije. Vidjet ćemo kako će sve krenuti, oprezan je u najavama Alen Jurić.

Tweet

Posljednje novosti