BRTONIGLA SLAVI SV. ROKA UZ BOGATI PROGRAM

Nastupaju Jelena Rozga, Gustafi, Elio Pisak i mnogi drugi

Piše: Istarski.hr

13.08.2024 - 17:32
Jelena Rozga (foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)
Jelena Rozga (foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Tradicionalna proslava Svetog Roka u Brtonigli, kao i prethodnih godina, dolazi u obliku višednevne manifestacije s bogatim gastronomskim, sportskim i glazbenim programom koji uključuje najveća imena hrvatske, talijanske i istarske scene, poput Gustafa, Jelene Rozge, Elia Piska, Magazzina Commerciale i Radio Company DJ seta.

 

Program je započeo 11. kolovoza u jutarnjim satima s Ekipnim natjecanjem na leteće mete u organizaciji „LD Lepus Brtonigla“ u streljani u Bužiniji.

Sportski program nastavlja se u srijedu, 14. kolovoza, uz nogometnu utakmicu  „Memorijal Sandro Milić i Aldo Paljuh“ gdje će svoje snage odmjeravati NK Brtonigla 1925 Veterani i NK Rijeka Veterani. Istoga dana u večernjim satima kreće glazbena zabava uz Replay Band na  trgu Mazzini na kojemu će lokalni ugostitelji nuditi domaća jela i pića. Na Trgu sv. Zenona nastupat će najpoznatiji istarski bend, Gustafi, te nakon njih dobro poznati gost svih istarskih fešti - DJ Kriza.

Tradicionalna Balinjerada, 13. po redu, održat će se u četvrtak, 15. kolovoza s početkom u 17:00 sati kada će se raznoliki ručno rađeni karići spuštati niz Ulicu Marconi. Osim vlasnika karića, „ludoj vožnji“ moći će se besplatno priključiti i svi posjetitelji. Nakon Balinjerade uslijedit će trka na prstenac na karićima gdje će vozači morati pogoditi ravno u sridu! Prvo spuštanje zakazano je u 19:00 sati.

Dobro raspoloženje i zabava za one željne istarske glazbe nastavlja se večernjim nastupom Elia Piska i pratećeg benda Kožne Jakne na Trgu Mazzini. Na glavnome trgu, Trgu sv. Zenona, sve posjetitelje očekuje prava glazbena poslastica, još neviđena na našim prostorima – talijanski bend Magazzino Commerciale, koji garantira nezaboravnu noć onima koji se žele zabaviti uz vrhunsku glazbu. Bend s tradicijom starijom od 25 godina zahvaljujući sadašnjem vođi i gitaristu Stefanu "Skizzo" Marchesiniju, osnivaču SIP Banda, koji je svirao uz razne poznate umjetnike - uključujući Maurizia Solierija, Arthura Milesa, Jamesa Thompsona, Kelly Joice, Jerryja Calà i Dennisa Fantina, izvode repertoar sa svim najpoznatijim hitovima, od 70-ih do danas, izvodeći sve glazbene stilove - pop, funky, soul, rock, disco, dance… Nakon toga zabava se nastavlja dugo u noć uz DJ-a Luca Pacini i vokalistu Leo Feltrin, zvijezdama daleko poznatoga Radio Companyja!

Petak 16. kolovoza posljednji je dan glavnog programa proslave Sv. Roka koji će započeti uz tradicionalnu procesiju i Svetu misu u jutarnjim satima. U 17:00 sati kreće San Rocco biciklijada – XXII Memorijal „Slavoj Greblo“ na kojoj mogu pristupiti svi zainteresirani uz prijavu koja traje do neposrednog početka vožnje.  U sklopu manifestacije u petak u 18:00 sati održat će se otvorenje izložbe „Vječna blaga: Putovanje kroz nakit naše baštine“ u brtoniškom Kulturnom centru Aleksandar Rukavina.

Za veliku završnicu na glavnome trgu nastupa najveća regionalna zvijezda - Jelena Rozga, koja će posjetitelje zabavljati sve do spektakularnog vatrometa koji će točno u ponoć obasjati brtonisko nebo. Za dobro raspoloženje nakon Jelene Rozge zadužen je DJ Gogo.  Na malome trgu uz najbolje domaće i strane hitove nastupa Alfa Time Band.

Višednevna manifestacija završava 17. kolovoza u mirnijem štihu uz Memorijalni boćarski turnir „Milan Golčić“ u Radinima  i malonogometni turnir na igralištu u Brtonigli.

Ulaz na koncerte i sve dijelove manifestacije je besplatan zahvaljujući organizatorima događaja TZO Brtonigla i Općina Brtonigla.

Tweet

Posljednje novosti