U potrazi za šišmišima na Brijunima sudjelovalo 400 Puljana

0
Bogati program privukao je brojnu djecu i roditelje
Bogati program privukao je brojnu djecu i roditelje

Završene su šišmišarije u Nacionalnom parku Brijuni, koje se već četvrtu godinu za redom izvode s ciljem boljeg upoznavanja i zaštite ovih malih letećih sisavaca. Bogati program stručnih predavanja, edukativno-kreativnih radionica i igraonica, kino projekcija, pripovijedanja, kreativnog izražavanja, zabave, šišmiš tetovaža i nezaboravne potrage za šišmišima bat-detektorom okupilo je 400-tinjak posjetitelja, ponajviše djece i roditelja.

„Jako nam je drago što se iz godine u godinu povećava interes sudjelovanja u ovom nadasve veselom i edukativnom događaju na Brijunima, čime se obilježavanja Međunarodne noć šišmiša te podiže svijest javnosti o potrebi njihove zaštite. Šišmiši su kao jedini leteći sisavci iznimno ugroženi, naime od 45 vrsta zabilježenih u Europi neke su vrste pred izumiranjem. U Hrvatskoj živi 35 vrsta i sve su strogo zaštićeni“, kazala je Maja Bizjak Maretti, iz službe odnosi s javnošću i međunarodnu suradnju NP Brijuni. Dodala je kako se već sada raduju slijedećem šišmiš susretu dogodine.

Ovogodišnja edicija šišmišarija u NP Brijuni organizirana je u suradnji s TZ Fažana, Zajednicom tehničke kulture iz Pule i Udrugom za zaštitu šišmiša Tragus iz Zagreba, uz tehničku podršku Ara electronica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa