ISTRIJANI U EUROPSKIM LIGAMA

Rovinjež zabio i postao najbolji napadač kola

Piše: Siniša Žulić

06.08.2024 - 05:30
Gabriel Debeljuh (FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES)
Gabriel Debeljuh (FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES)

Istarski nogometaši briljiraju na početku nove sezone najelitnije rumunjske nogometne Superlige. Nakon što je u prva dva kola novigradski nogometaš Diego Živulić postigao tri zgoditka, za svoj Otelul koji je trenutno vodeća momčad prvenstva, u četvrtom kolu je pogodak upisao i 27-godišnji rovinjski napadač Gabriel Debeljuh. Na gostovanju kod prošlogodišnjeg viceprvaka Rapida Bucuresti, njegov Sepsi OSK igrao je neriješeno (2:2), a Debeljuh je bio strijelac izjednačujućeg pogotka koji je gostima donio bod kada u 69. minuti   iz pada glavom šalje u okvir gola. U susretu u kojemu su unatoč velikoj buci koju je stvaralo deset tisuća domaćih navijača, gosti dominirali utakmicom, posebice u posjedu lopte, domaćini su zazivali smjenu njihovog trenera Neila Lennona koji u novoj sezoni još nije zabilježio pobjedu. 

 

Rovinjskom nogometašu ovo je bio prvi ovogodišnji nastup za svoj klub i na terenu je proveo svih 90 minuta, a za svoju igru zaslužio je uvrštenje u momčad 4. kola SuperLige. Sepsi OSK u dosadašnjem dijelu prvenstva zabilježio je dvije pobjede i isto toliko neriješenih rezultata te zauzima četvrto mjesto.

Inače jedan od najboljih igrača ovog rumunjskog kluba je 32-godišnji Cosmin Matei, nekadašnji igrač Istre 1961 u turbulentnoj sezoni 2017/18, koji je nedavno dobio odluku Antidopinške komisije o suspenziji na šest mjeseci zbog kontaminiranog dodatka prehrani zabranjenom supstancom.

 

Tweet

Posljednje novosti