Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga komentirao incident

'Odlučio sam prekinuti šutnju kada su napadnute moja supruga i kćer'

Piše: Istarski.hr

31.07.2024 - 16:39
Marko Paliaga
Marko Paliaga

Na današnjoj sjednici Gradskoj vijeća Rovinja, vijećnicima se prvi put nakon incidenta s vlasnikom konobe Pineta obratio gradonačelnik Marko Paliaga.

Paliaga je gradskim vijećnicima rekao kako osjeća duboku potrebu obratiti im se zbog medijske pozornosti koja je izazvana njegovim „pokušajem da mirnim razgovorom urazumim pojedinca koji je, radi vlastite koristi, na neprimjeren način napao moju suprugu i kćerku na društvenim mrežama“.

 

„Sve ove godine, nažalost, umjesto konstruktivnih kritika i prijava problema (čast izuzecima), društvene su mreže postale poprište uvreda i napada na mene, kako osobno, tako i kao gradonačelnika, pa sada i na moju obitelj“, kazao je Paliaga, te nastavio:

„Pod okriljem grupa koje bi trebale služiti za prijavljivanje problema, tamo danas djeluju grupe nekolicine anonimaca, često nedovoljno hrabrih da istupe s pravim identitetom, a s isključivim ciljem kako bi okaljali moje ime i rad. Svi vi ovdje svjedočili ste da ovo nije bio prvi uvredljiv komentar od strane dotičnog gospodina, obzirom da me isti spominje gotovo svakodnevno.

Nikad prije nisam reagirao ni na čije objave, niti sam tražio brisanje komentara, pa čak ni kada su optužbe bile lažne i teške, uvrede užasne, a prijetnje ozbiljne.

Godinama smo čitali i šutjeli, moji suradnici, moja obitelj i ja. Pitam se, postoji li granica takvom psihološkom maltretiranju gdje svatko, pod okriljem anonimnosti i bez ičije osude, može pisati svakakve strahote?“, zapitao je gradonačelnik Rovinja te kazao da je odlučio prekinuti šutnju kada su napadnute njegova supruga i kćer.

„Svakome od nas može biti jasno da obitelj zaslužuje biti izvan dometa takvih niskih, politikantskih, napada. Jadno je i žalosno što se takve neistine plasiraju u trenucima kad je Rovinj u vrhu gospodarskog i turističkog uspona. Grad smo sa jako velikom stopom razvijenosti, velikim brojem realiziranih investicija u protekla dva mandata, sjeverna luka, gradski bazen, obnova dječjih odjela bolnice, izgradnja 28 km nove kanalizacijske mreže i pročistača, uređenje okoliša stolne crkve, uređenje trga, izgradnja novog vrtića u rov selu, trga u selu, biciklističkih traka, prometnica  i mnoge druge…..  

A s obzirom da je pred nama u ovom trenutku izazovno razdoblje u kojemu moramo dovršiti sve započete aktivnosti: trenutno dovršavamo trg, u tijeku je izgradnja dva vrtića i centra za mlade, najesen kreće uređenje ulice Carducci te izgradnja spomenika hrvatskim braniteljima, pripremamo proširenje škole Juraj Dobrila, i brojne druge aktivnosti koje smo već pokrenuli, bit ću ustrajan da uz podršku građana i svog tima suradnika, pa i svoje obitelji, bez koje to sve ne bih mogao, započeto i završimo. Žao mi je da je došlo do neželjene situacije i zbog toga se želim ispričati, a svoje će reći nadležna tijela.“, rekao je gradonačelnik Marko Paliaga rovinjskim gradskim vijećnicima, osim SDP-ovim koji su napustili sjednicu.

Tweet

Posljednje novosti