Nastavlja se Ljeto na Limu

Prijavite se za pješačenje tematskom stazom 'Energija'!

Piše: Istarski.hr

31.07.2024 - 14:48

Nakon dviju održanih popularnih tura brodom „Pirati s Lima“, projekcije filma „Dugi brodovi“ čime je obilježeno 60 godina od snimanja ovog vikinškog filma u Limskom zaljevu te zanimljive vođene slikarske radionice, programi „Ljeta na Limu“ nastavljaju se ovoga petka i to vođenim pješačenjem stazom „Energija“.

Naime, u organizaciji TZ Općine Kanfanar i TZ Općine Vrsar i u suradnji s Udrugom Plank iz Kanfanara, u petak 2. kolovoza održat će se prvo od dva izdanja vođenih interpretativnih šetnji obalom Limskoga zaljeva, koje će voditi interpretatorice baštine iz Kanfanara. Tijekom šetnje, koja je nezahtjevna i prilagođena različitim dobnim skupinama, sudionici će imati priliku saznati mnoge zanimljivosti o zaštićenom području Limskoga zaljeva, uz poseban naglasak na prirodnu baštinu, odnosno floru i faunu ovoga kraja. Početak šetnje je u 19:00 sati, a okupljanje je ispred restorana „Fjord“ u Limskom zaljevu, dok je očekivano trajanje programa oko sat i pol (ovisno o mogućnostima grupe, staza je ukupno nešto duža od 2 km).

 

Sudjelovanje u ovom programu je besplatno, a zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail info@visitkanfanar.hr

Tematska staza „Energija“ uređena je šetnica koja vodi dijelom obale Limskoga zaljeva i na kojoj se nalazi nekoliko točaka s vrlo atraktivnim pogledima na Limski zaljev, a njezina posebnost je i obilje zanimljivih biljka o značaju i simbolici kojih će sudinici šetnje saznati više u petak.

Već sljedećeg tjedna na redu je i novi program „Ljeta na Limu“, i to 8.8., kada će se održati još jedni „Pirati s Lima“ – interpretativna vožnja brodom uz glumce Istra Inspirita, na temu gusarskog blaga Henrya Morgana. Mjesta za ovu turu ubrazno se pune pa zainteresirani za uživanje u gusarskim avanturama svoju kartu mogu kupiti putem platforme To Do In Istria.

Programi „Ljeta na Limu“ rezultat su suradnje turističkih zajednica Kanfanara i Vrsara i održavaju se drugu godinu, nakon vrlo uspješne i popraćene prošlogodišnje sezone.

Tweet

Posljednje novosti